Cumhurbaşkanlığı'ndan Netanyahu açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan tepki geldi.
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın yazılı açıklama yaptı. " İsrail Başbakanı'nın 14 Ocak günü sayın Cumhurbaşkanımızın beyanının kınanması yolunda çağrıda bulunması ve Gazze'de işlediği suçları unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve iki yüzlü bir durumdur. "dedi.
Kalın açıklamasında İsrail'in 2014 yılında Batı Şeria ve Gazze şeridinde gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurguladı ve "Tablo ortadayken İsrail Başbakan'ının, Paris'te teröre karşı düzenlenen yürüyüşü kendi siyasi amaçları için istismar etmeye çalışması, Gazze'de öldürülen masum sivillerin hatıralarına saygısızlık olduğu gibi, uluslararası kamuoyuna karşı da zavallıca bir siyasi şov yapma arzusundan başka bir anlam taşımamaktadır'' dedi.
Açıklamada, Netanyahu'nun "İslami terör" ifadesini kullanarak bu saldırıları açıkça İslam'la ilişkilendirmeye çalıştığı da belirtilerek "İslamofobik bir tavırdır ve kabul edilemez" ifadesi ile tepki gösterildi.
Netanyahu: Onlar Filistin'e gitsin!
MİT TIR'ları soruşturmasına 5 savcı açığa alındı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi