Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan "başkanlık sistemi" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın, "başkanlık sistemi" tartışmasına Beştepe'nin bakışını anlattı. "Bu konu sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsi meselesi değildir" diyen Kalın, sistemin Türkiye gündeminde konuşulmasının faydalı olduğunu belirtti. Kalın "1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını da dikkate alarak, bu konu milletimize tekrar sorulmak suretiyle karara bağlanacaktır" dedi, referanduma kapı araladı.
İşte Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde belli bir başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşlarımızın Külliye'yi ziyaret etmesi mümkün olacaktır.
Başkanlık sistemi
Böyle bir önemli konu söz konusu olduğu zaman bu tartışma milletten bağımsız, ayrı elbette düşünülemez. Bunun mekanizması referandumsa referanduma gidilir. Parlamentoda yapılacak bir takım düzenlemeler vardır ama benim asıl altını çizmek istediğim konu burada bu konu milletimizle danışılarak, görüşülerek onların görüş ve kanaatleri alınarak neticelendirilecek bir konudur.
Erdoğan-Bahçeli görüşmesi iddiası
Böyle bir görüşme sözkonusu değil. Fakat şunun altını çizeyim, Sayın Cumhurbaşkanımıza husumet besleyerek, düşmanlık yaparak, saldırarak, hakkında birtakım senaryolar yazarak,yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptığını zannedenler, popülarite kazanacağını zannedenler, gündeme geleceğini zannedenler 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru okusunlar. 1 Kasım seçim sonuçları aynı zamanda bütün bu anlamsız, temelsiz, yersiz, hepimizi yoran tartışmalara da spekülasyonlara da verilmiş bir cevaptır. Artık bunları bir kenara bırakmak gerekir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi