Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: İleri gidersen bedeli ağır olur
Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılelma insansız hava uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir. Yüzde 80 yerli ve milli savunma sanayiine sahibiz." dedi. Erdoğan konuşmasında Yunanistan'ın tacizlerine de sert tepki göstererek "S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor. İzmir'i unutma, daha ileri gidersen bedeli ağır olur." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde;
Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı haline gelen TEKNOFEST'in tüm katılımcılarına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize böylesine iftihar verici markayı kazandıran T3 Vakfı ile yol yürüyen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.
Bu yıl 5'incisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır. Geçtiğimiz Mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'i gururla takip ettim. TEKNOFEST Karadeniz'de sizlerle birlikteyiz. Karşımdaki muhteşem tablo, bir şeyi ifade ediyor. TEKNOFEST evet, bizim. TEKNOFEST, farklı bir gençlik. TEKNOFEST şu anda tüm gücüyle ülkemizin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi.
2018'de günlük katılımcı sayısı 550 bin gibi. Bu tür etkinliğe göre fevkalade iyi bir sayı olarak gerçekleşmişti. Bugün sadece yarışmacı başvurusu 600 bine ulaşan bir TEKNOFEST'i yaşıyoruz. TEKNOFEST Karadeniz ülkemizin 81 vilayetinden 107 ayrı ülkeden katılan 154 takım bünyesindeki 600 bin gencin 40 ayrı dalga yarıştığı şölene dönüştü.
Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırıp umutsuzluk yaratmaya çalışırken asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor.
Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de 7 düveli dize getirmişti. Bu gençlik bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırıp, düşmanı denize dökmüştü.
Bu gençlik 20 yıldır verdiğimiz her mücadelede bizim de yanımızda yer almış, en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur. Bu gençliğin sadece 15 Temmuz Gecesi yazdığı destan bile başlı başına efsanedir, bir başarıdır.
İnsanımıza yol açtık. İmkan verdik. Sonuçta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik.
Özdemir Bayraktar çocuklarıyla birlikte adım attı. Bayraktar İHA'ları üretmeye başladılar.
Bugün sadece SİHA'larımız dünyanın 30'dan farklı ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor.
Kızılelma insansız hava uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir. Yüzde 80 yerli ve milli savunma sanayiine sahibiz.
Diğer ülkelerdeki gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji iklimi inşa etmeliyiz. 'Çılgın Türkler' büyüyerek yoluna devam ediyor. Kendi uçağımızı yapmak için 70 yıl bekledik. Bir daha böyle olmaması için umudumuz TEKNOFEST kuşağıdır. Ne 'Z' ne 'Y' kuşağıdır.
YUNANİSTAN'IN TACİZLERİNE TEPKİ
Biz eserlerimizle milletimizin karşısındayız. Eseri olmayanların takdirini de sizlere sunuyoruz. Nice ülkeler harıl harıl çalışarak teknoloji üretirken bizimkiler vesayet ve darbe bataklığında çırpınıyordu. Bizdeki gençler Üniversite kapılarındayken, başörtülü bacılarımı üniversiteye almamak için uğraştılar. Tüm bu yaşananlarda siyasetçisinden bürokratına herkesin payı vardır. Bu FETÖ değil mi başörtüsü teferruattır diyen. Şimdi nerede Pensilvanya'da. Kimin beslemesi ABD'nin. Şu anda ABD, Yunanistan'a silahları gönderiyor mu? Oradan S300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Aynı Türkiye şimdi kimi alanlarda dünyanın gelişmiş ülkelerinin üzerine çıkan başarılarla kendini ispat ettiriyor. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri fırsat kollayarak beklediğinden emin olun. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceğiz.
Vereceğimiz mücadele zorlu olacak, bedel ödettirecektir. Ama sonunda ortaya çıkacak başarının getireceği huzurun tarifi mümkün değildir. Bayraktar kardeşler karşınızda duruyor. İnsansız hava araçlarını geliştirirken hangi engellerle, ihanetlere şahit olduklarını en iyi onlar biliyor ve ben biliyorum. Yeri geldi kendilerine pist verilmedi. Yeri geldi uçuşları yasaklandı, tehdit edildiler. Ortaya dünya markası çıkardılar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi