Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, ABD'de kritik temaslar: Diplomasi trafiği başladı

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Türkevi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini belirterek, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i kabul etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Foundation'ı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü. Erdoğan'ın Rama'yı kabulü, basına kapalı gerçekleştirildi.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkevi'nde gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail’in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC'İ KABUL ETTİ
Türkevi'nde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'i kabul etti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
TURKEN FOUNDATİON'I ZİYARET ETTİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeler öncesinde, Türkevi'nden çıkarak TURKEN Foundation'a geçti.
Eşi Emine Erdoğan'la burayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkevi'ne geçti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ankara'yı sel aldı! Sokak ve caddeler göle döndü, Valilik uyardı
Korkutan uyarı... Prof. Dr. Naci Görür 'eli kulağında' dedi, o fayı işaret etti: "Kırıldı kırılacak!'
Dünürlerin Husumeti Kanlı Bitti: Babasını Vuran Kayınpederini Öldürdü!
Bursa'da 5 katlı binada yangın: Asansöre sığınan çocuk kurtarıldı!
Yer: Artvin! Alevler her yeri sardı: 4 ev küle döndü