hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cübbeli Ahmet Hoca'ya yine tahliye çıkmadı

    Cübbeli Ahmet Hocaya yine tahliye çıkmadı
    expand

    Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı davada, 3 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verildi.

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 2 tutuk sanık ile aralarında Nejat Ergin'de bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

    Tutuklu sanık Ahmet Mahmut Ünlü ise duruşmaya katılmadı.

    Duruşmada tanıkların dinlenilmesinin ardından sanık ve avukatların talepleri alındı.

    Tahliye ve diğer taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek ve Mahjuba Demirel'in ''atılı suçun niteliği, bir kısım sanıkların beyanları, yakalama ve el koyma tutanakları, bir kısım sanıklar ile mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme
    belgeleri, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması, sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin makul süreyi aşan bir durumun olmaması'' nedeniyle tahliye taleplerini reddetti.

    Heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

    Bu arada Cübbeli ailesi ile iş adamı Fadıl Akgündüz ve yazar Emine Şenlikoğlu da duruşmayı izledi.

    Ceza istemleri

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 25 ile 53 yıl ar asında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

    Örgüt elebaşıları olduğu iddia edilen sanıklardan Nejat Ergin'in, ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'' ve ''tehdit'' suçlarından 10 ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de ''haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak'', ''insan ticareti yapmak'', ''fuhşa aracılık ve yer temin etmek'' ile ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından 87 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

    İddianamede, diğer 13 sanığın da ''insan ticareti yapmak'', ''cinsel saldırı'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'', ''fuhşa aracılık etmek'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçlarından 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow