Çocuk oyun alanlarına yeni yönetmelik

İstanbul'da bir kebapçıda geçtiğimiz hafta yaşanan asitli saldırının ardından restoran ve AVM'lerdeki çocuk oyun alanlarına yönelik düzeleme hazırlığı başladı.
Hürriyet Gazetesinin haberine göre, birçok restoran ve alışveriş merkezindeki oyun alanlarında güvenlik ve hijyen açığı gözlendi. Konuyla ilgili olarak restoranlar bilgi vermek istemezken, avm'ler için yeni bir yönetmelik hazırlandığı ortaya çıktı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelikte, çocuk oyun alanlarında kullanılan oyuncaklardan güvenlik önlemlerine, oyun alanının büyüklüğünden hijyene kadar birçok önemli alanda standart getirilmesi hedeflendiği belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber,"Bugün birçok restoranda çocuk oyun alanları bulunuyor. Ancak bu alanların hiç bir standardı bulunmuyor. Güvenlik kamerası, eğitmen, hijyen ve sağlıklı oyuncaklar yok. Bu konuyla ilgili bir denetim ve yaptırım da söz konusu değil. Ancak çocuklar için daha hassas olunmalı " dedi.
Develi’de ne oldu?
Ataşehir’deki ünlü Develi restoranda geçen cumartesi günü Cihan Araçman isimli şahıs, çocuk oyun alanında oynayan 3 yaşındaki yeğeninin üzerine asitli madde atarak yaralanmasına sebep olmuştu. Gözaltına alınan Araçman çıkarıldığı mahkemece, “Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama” suçundan tutuklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi
Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı: Çocuk Nüfusu AB Ortalamasının Üzerinde