hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK Yangınla Mücadele Merkezi'nde!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yurdun çeşitli noktalarında orman yangınları var... Çanakkale, İzmir, Denizli, Uşak'taki yangınlar ne durumda? Paşa Alyurt, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Yangın Yönetim Merkezi'nden son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman yangınları ile mücadele sadece sahada sürmüyor. Ankara'daki merkezden de 7/24 takip ediliyor. Ekiplerin koordinasyonu Yangın Yönetim Merkezi’nden yapılıyor.

    Tüm ormanlık bölgeler insansız hava araçları aracılığıyla Yangın Yönetim Merkezi’nden saniye saniye takip ediliyor. Eğer yangın çıktığı tespiti varsa sahadaki ekiplere yapılan bildirim sonrası o bölgeye havadan uçak ve helikopterler, karadan ise ilk müdahale araçları, arazözler ile müdahale ediliyor.

    Merkezdeki haritalardan da hangi ekip nerede ve nasıl bir müdahale yapılıyor? Tek tek görülüyor.

    CNN TÜRK Yangınla Mücadele Merkezinde

    Merkezde, gözetleme kulelerinden ise yurdun dört bir yanındaki ormanlar anlık olarak takip ediliyor. Buradan gelecek olan yangın alarmı sonrası ekiplere anlık bildirim sağlanıyor.

    Ayrıca yangın risk haritası da anlık takipte. O haritada kırmızı, pembe ve mor renklerin olduğu alanlar yangın riskinin fazla olduğunu gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü üzerinden ise hava sıcaklıkları anbean izleniyor.

    Merkezde, uydu sisteminden alınan sinyaller aracılığı ile mesafe ölçümü ve konum belirleme işlemlerini yapan harita aracılığıyla da bütün yangın söndürme araçlarının Türkiye'nin neresinde olduğu görülebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow