hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinsiyet değişikliği ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti

    Cinsiyet değişikliği ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti
    expand

    Antalya'daki özel bir hastanede cinsiyet değişikliği ameliyatı olan transeksüel 33 yaşındaki Doğa Asi Çevik, ameliyat sonrası girdiği komada solunum yetmezliği ve enfeksiyon yüzünden öldü. Çevik'in cenazesi otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Çevik'in ölümünü sosyal medyada duyuran trans arkadaşları, övgü dolu sözler yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da oturan ve uzun süredir Trans Danışma Merkezi Derneği'nin (T-Der) danışmanlığı yapan transeksüel Doğa Asi Çevik, cinsiyetini kadın olarak değiştirmek için geçen hafta Antalya'ya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde jandarma astsubay olarak görev yaparken transeksüel olduğu ortaya çıkınca atılan Doğa Asi Çevik, geçen hafta Özel Medisu Hastanesi'nde cinsiyet değişikliği ameliyatı oldu. Pazar günü solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle vücudunda enfeksiyon oluşan Çevik'in durumu pazartesi günü daha da ağırlaştı. Doğa Asi Çevik'in iki gün içinde tamamen iflas eden vücudu daha fazla dayanamadı ve salı günü hayatını kaybetti.

    Çevik'in öldüğü bilgisi önce arkadaşlarına ve daha sonra yakınlarına bildirildi. Dün hastaneden alınan Çevik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

    Çevik'in travesti arkadaşları ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, ''Trans Danışma Merkezi Derneği danışmanlarından trans aktivist arkadaşımız Doğa Asi Çevik, Antalya'da geçirdiği cinsiyet geçiş ameliyatı sonrası girdiği komadan çıkamayarak vefat etmiştir'' diye duyurdu.

    Ermeni diasporasından Türkiye hamlesi

    Yıllar sonra 301'den mahkûmiyet: Eren Keskin'e 10 ay hapis

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow