hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz

    Çilem Doğanın tahliyesine itiraz
    expand
    KAYNAK DHA

    Çilem Doğan'ın, kendisini dövdüğü ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla öldürdüğü eşi Hasan Karabulut'un ailesi, mahkemeye başvurarak tahliyeye itiraz etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana’da eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan 24 yaşındaki Çilem Doğan'ın tahliyesine öldürdüğü eşinin ailesi itiraz etti. Üst mahkemeye itiraz dilekçesi sunan avukatlar, Çilem Doğan'ın tekrar tutuklanmasını talep etti.

    Çilem Doğan, 2013 yılında evlendiği 1 çocuğunun babası Hasan Karabulut’u kendisini fuhuşa sürüklemek istediği gerekçesiyle 8 Temmuz 2015’te tabancayla vurarak öldürdü. Tutuklanan Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Çilem Doğan'ın avukatı 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi kabul ederek Çilem Doğan'ı 20 Haziran akşamı 50 bin lira nakdi kefaletle tahliye etti.

    5 sayfalık dilekçe mahkemeye sunuldu

    Öldürülen Hasan Karabulut’un aile avukatları, bugün Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etmek için 5 sayfalık bir itiraz dilekçesini üst mahkeme olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Dilekçede Çilem Doğan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, az ceza almak için yapılan bir savunma olduğunu öne süren avukatlar, çiftin çocuklarının velayetinin de anneden alındığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karar duruşmasında Çilem Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren üye hakimin karardan 12 gün sonra fikir değiştirerek ve herhangi bir gerekçe göstermeyerek tahliye yönünde oy kullanmasını anlayamadıklarını söyleyen avukatlar, gerekçelerinde şu görüşlere yer verdi:

    "Çilem Karabulut’un fiillerinin tutuklanma nedeni var sayılan katalog suçlardan olması. Sanık hakkında verilen tahliye kararının toplumda alternatif yargılamaları ve bunun sonucunda kişilerin cezalandırılmasını teşvik etmekte olup bu hususun toplum huzuru ve devletin egemenliği açısından tehlike arz etmesi. Sanığın beyanları haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için verilmiş olan gerçeğe aykırı beyanlar olması. Dosya kapsamında gerek sanığın, gerekse de diğer kişilerin beyanlarından anlaşılacağı üzere sanığın kaçma şüphesinin bulunması, tutuklanma nedeni olup bu sebeplerle 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına itiraz etme zorunluluğu doğmuştur."

    1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin önümüzdeki günlerde taleple ilgili karar vermesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Ankara’ya kadar taşıyacağız'

    Hasan Karabulut’un ağabeyi Mesut Karabulut, tahliye talebine tepki göstererek, "Burada biz adalete güvenmiştik, yargıya güvenmiştik bu yüzden 3 avukat tuttuk. 15 yıl almış bir cani bugün dışarıda. Gerekirse bunu Ankara’ya kadar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar taşıyacağız. Bu davanın arkasındayız, buradaki hakimlerin de peşine düşeceğiz. Biz bu durumu kınıyoruz" diye konuştu.

    Çilem Doğan'ın avukatından açıklama

    HDP Eş Genelk Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Çilem Doğan'ı ziyaretinin ardından avukatı İsa Ayanoğlu, kişisel Facebook hesabından açıklama yaptı. İsa Ayanoğlu, hukuki bir süreç olan davanın siyasi bir zemine çekilmesine müsade etmeyeceklerini belirtti.

    Eşini kasten öldürmek suçlamasıyla Adana 10'un Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Çilem Doğan'ın oy çokluğuyla verilen mahkumiyet kararı sonrası yaptıkları itiraz neticesinde tahliye edildiğini hatırlatan Ayanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu haber, davayı takip eden Türk kamuoyu tarafından büyük sevinçle karşılanmıştır. Öyle ki; her türlü siyasi görüşten, kadın-erkek tüm insanlarda vicdani bir beraat talebi ortaya çıkmıştır. Dava boyunca kadın dernekleri ve kadın avukatlarımız büyük destekler vermişlerdir. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

    Tüm bunlarla birlikte Çilem'in davası üzerinden kendi siyasi görüşünü öne çıkartmak, etnik grupçuluk söylemlerinde bulunarak davayı bu amaçlarına alet etme ve apolitik birisi olan Çilem'i politik bir obje biçiminde kullanma gayesi içerisinde olanları tasvip etmediğimizi, hukuki bir süreç olan davamızın siyasi bir zemine çekilmesine müsade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile ilan ederiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow