CHP'nin ulusalcı kanadından tepki!

CHP'nin ulusalcı kanadı Demokratikleşme Paketi'ni topa tuttu. CHP liderinin hiç girmediği kamuda başörtüsü düzenlemesi için Ulusalcı kanattan sert bir açıklama geldi. Paketi "karşı devrim" olarak nitelendiren CHP'li ulusalcı vekiller, bu düzenlemelere izin vermeyeceklerini söyledi.
Meclis'te kameraların karşısına geçen 6 CHP'li milletvekili andımızın kaldırılması, harf değişiklikleri ve nefret suçlarına yönelik düzenlemeleri eleştirdi.
Parti içinde "ulusalcı kanat" olarak tanımlanan vekillerin asıl gündemi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinde yer vermediği kamuda başörtüsü serbestisiydi.
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Kamu kurum ve kuruluşlarında dini simge kullanılmasına imkan veriliyor. Bu bir. Laiklik ihlal ediliyor bu iki" dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ise "Görev başındayken bunu takması devletin tarafsızlığı körlüğü ve laiklik ilkesiyle bağdaşmıyor" ifadesini kullandı.
Ulusalcı kanat kamuda başörtüsü serbsestisine karşı çıktı, parti yönetiminin de kendileriyle aynı görüşte olduğunu iddia etti.
Süheyl Batum hem X-W-Q harflerinin kullanımı hem de özel okullarda Kürtçe eğitim verilmesinin Anayasa'nın 174 ve 42. Maddelerine aykırı olduğunu da belirtti, "Yüzde 100 anayasa suçu işliyor. Açık bir sahtekarlıkla bunun yapılabilmesi mümkün değil" diye konuştu.
Batum ayrıca nefret suçlarına yönelik düzenlemenin de yeni bir cezalandırma dalgasını beraberinde getireceğini öne sürdü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bursa’da vahşet! 8 yaşındaki tanık, ailesinin nasıl öldürüldüğünü mahkemede anlattı
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: Başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
Ataşehir’de köpeğini kurtarmak isterken derede mahsur kaldı
Beşiğin üzerine kapı düştüğü ihbarı binayı mühürletti
Ece Gürel'den acı haber! Geriye soru işaretleri kaldı: Ormanda nasıl kayboldu?