hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’nin Esad ile görüşme talebinde yeni gelişme

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşecek mi? sorusu yanıt beklerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bulut, "Görüşme talebimizi ilettik ve olumlu karşılandı” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha önce ilk temasın kurulduğunu temmuz ayında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşeceğini söylemişti.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise o görüşmeye biraz daha yaklaşıldığına işaret ederek "Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonraki kısım sadece şartların olgunlaşması... Görüşme nerede yapılacak? Hangi tarihte olacak? Bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam’dan olumlu yanıt geldi" dedi.

    Özgür Özel ilk olarak bu taleplerini Kayseri’deki olaylar sonrası gündeme getirdi. Edinilen bilgilere göre sonrasında ise dolaylı olarak temas kuruldu. CHP, görüşme telifini 24. Dönem Milletvekili ve eski Hatay Samandağ İlçesi Belediye Başkanı Refik Eryılmaz aracılığa ile Beşşar Esad yönetimine ulaştırdığı öğrenildi.

    Suriye’nin CHP’nin talebine yanıtının ne olacağı merak ediliyordu. İlk olarak Özel, Esad’la temmuz ayı sonunda görüşeceğini söyledi . Suriye’de Burhanettin Bulut olumlu bir yanıt aldıklarını vurguladı. Ancak henüz belirlenmiş tarih olmadığını belirtti. CHP kurmayları da bu süreci Dışişleri Bakanlığı ile koordineli yürüteceklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow