CHP'li Murat Emir: 'En masum kişi Hakan Atilla, asıl suçlu Zafer Çağlayan'

CHP Milletvekili Murat Emir, ABD'deki davada suçlu bulunan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili, "Bu senaryodaki en masum kişi. Alabileceği cezadan dolayı kişisel olarak üzüldüm. Çünkü tipik bir Türk bürokratı, bakanı, genel müdürü rüşvet yerken bunlara göz yummuş. Oysa asıl suçlu Zafer Çağlayan" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile mücadele toplantısında "ayaklarını kırın" ifadelerini anımsatarak, şunları söyledi:
Hakan Atilla davasında karar açıklandı
"Süleyman Soylu, siyasi dönekliği yanında hukuk cehaletini ortaya koyuyor. Soylu'nun bu söylediklerinin suça azmettirme olduğunu bilmesini beklemiyorum. Hukuk kültürünün olmadığı ortada. Buna şaşırmıyorum. Şaşırdığım nokta bu kişinin uyuşturucu ile mücadele gibi ciddi konuyu bacak kırma seviyesinde ele alan kafanın içişleri bakanı olarak kalmasına şaşırıyorum. AKP ve Türkiye haketmiyor Süleyman Soylu'yu."
Emir, ABD'deki davada jürinin Hakan Atilla'yı suçlu bulmasına ilişkin de şunları söyledi: "Hakan Atilla'ya verilen ceza bence ağır bir ceza. suçlu bulunduğu atılan suçların kısmına baktığınız ağır bir yaptırıma maruz kalacağı anlaşılıyor. Bu uluslararası kara para aklama, ABD yaptırımlarını delme, kara para ticareti ve benzeri suçların işlendiği ana senaryoda en masum kişi Hakan Atilla. Alabileceği bu ağır cezadan dolayı kişisel olarak üzüldüm. Türkiye'de olsaydı daha az bir ceza ile kurtulabilirdi. Çünkü tipik bir Türk bürokratı, bakanı, genel müdürü rüşvet yerken bunlara göz yummuş. Oysa asıl suçlu Zafer Çağlayan."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ece'nin ölümünde soru işaretleri: Paylaşımlardaki rakamların sırrı ne? Babanın korkunç şüphesi! Ormandan biri mi götürüp geri getirdi?
Öldürülen Sevcan'ın babası, evliliğine izin vermediği için kızıyla 3 ay küs kalmış
SON DAKİKA... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! DİKKAT: Soğuk havalar geri dönüyor
Randevulaşarak kavgaya giden 19 yaşındaki genç bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti
Irak'taki depremde sınır köyünde 20 evde hasar oluştu