CHP'li Güler'e tepki sürüyor

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerine tepki sürüyor. Hem AK Parti hem de BDP'nin Güler'e ve anamuhalefete eleştirileri bugün de sürdü.
Farkli bölgelerden bir grup AK Parti milletvekili ortak basın toplantısıyla güler'e tepki gösterdi.
Ortak açıklamayı okuyan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, "Burada Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü gibi farklı unsurlar var. Millet ise tüm bu unsurları içeren geniş bir dairedir" dedi.
Kimsenin diğerinin kölesi olmadığını belirten Atalay, "Kişinin kendini efendi başkasını köle olarak görmesi olsa olsa psikonevrotik bir hastalıktır" dedi.
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da CHP'nin anadilde savunma düzenlemesi ile ilgili tutunduğu tavrı yadırgadıklarını söyledi, "Anamuhalefet olarak sürece katkı sunmaları gerekirdi. Katkı vermeyenler sürecin altında kalacak" mesajını verdi.
CHP içinden de tepkiler sürüyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, "Bu ülkenin tüm vatandaşları, hak ve hukuk sahibidirler ve kimse kimseden, bir halk diğer halktan, bir milliyet diğer milliyetten hiçbir koşulda eksik değildir. Aksi her türlü yaklaşım, toplumsal barışı telafisi imkansız bir şekilde tahrip eder. Hepimiz eşitiz" değerlendirmesinde bulundu.
Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM Genel Kurulu'ndaki sözlerini anımsatarak, bunların kabul edilemez olduğunu belirtti.
"Bu kabul edilemezlik hem insani hem siyasi hem de toplumsal açıdan geçerlidir" değerlendirmesinde bulunan Tanrıkulu, "Ne demek, 'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz.' Bu cümle her şeyden önce kendi içinde sorunludur. Niye biri ulus niye biri milliyet? Ulus ile milliyet arasındaki fark nedir" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"