CHP'den 'TBMM bilgilendirilsin' talebi

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Rusya'nın Ukrayna'ya harekatına ilişkin atılan adımlar, alınan önlemler ve Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili yapılanlar hakkında TBMM'de milletvekillerinin bilgilendirilmesini istedi.
CHP Grup Başkan Vekili Özel, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından yaşananların artık 'savaş' olarak tanımlandığını kaydetti. Türkiye'nin her iki tarafla iyi ilişkileri bulunan ülke olarak en çok etkileneceklerin başında geldiğini belirten CHP'li Özel, "Tüm dünya gözlerini Ukrayna'ya çevirmişken, TBMM bu saldırı yokmuş gibi çalışmalarına devam edemez. İktidar partisi grubu başta olmak üzere tüm siyasi parti gruplarından ve TBMM Başkanı'ndan, yürütmenin yanı başımızdaki savaşa ilişkin olarak bilgilendirme yapması konusunda girişimde bulunmalarını talep ediyoruz. Gerekirse kapalı oturumda yürütme temsilcileri bu süreçte atılan adımlar, alınan önlemler ve Ukrayna'da iki ateş arasında kalan vatandaşlarımızın güvenli tahliyesine ilişkin yapılanlar hakkında parlamentoyu, parlamentodaki siyasi parti gruplarını ve kamuoyunu bilgilendirmelidir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Türk polisinden kaçılmaz" demişti: Son 1 yılda 3'üncü kez yakalandı!
Kapadokya'nın Peribacaları Arasında Klasik Araçlarla Yarış Keyfi
Sırrı Süreyya Önder’in Kızı Ceren’den Duygusal Paylaşım: "Seni Çok Özledim"
Türkiye'deki Çete, Almanya Vatandaşlarını Dolandırarak 2.8 Milyon Euro Elde Etti: Çetenin Bağlantıları Ortaya Çıktı
Son Dakika... İstanbul'da Kan Donduran Gece: Arkadaşı Elif Kırav'ı 15 Bıçak Darbesiyle Öldüren Oyuncu Sevil Akdağ “Hatırlamıyorum” Dedi!