hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’den Şimşek’e ziyaret! Gündemde vergi, asgari ücret ve emekli maaşı olacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret edecek. Yarın saat 10’da başlayacak o görüşmede en önemli gündem vergi başlığı olacak. Karatepe’nin, Temmuz’dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini iletmesi bekleniyor. Emekli maaşları da görüşmede gündeme gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündemde öne çıkan başlıklar arasında vergi olacak. Asgari ücret ve emekli maaşı da konuşulacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret edecek. CHP’nin gölge bakan olarak adlandırdığı isimler kabine üyeleriyle bir süredir bir araya geliyor.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yaptığı iade-i ziyarette de CHP’den şimşek ile temas olması kararlaştırıldı

    Görüşme için CHP’de Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Yalçın Karatepe ve Volkan Demir ziyaret hazırlık toplantıları yaptı.

    CHP görüşmenin gündemini oluşturdu. Halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırlandı. Yalçın Karatepe Şimşek’e iktidarın yeni vergi düzenlemesi hazırlığına yönelik CHP’nin önerisini anlatacak.

    Ayrıca, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam ve emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi de dile getirilecek. Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, varlık fonu gibi başlıklar da Karatepe tarafından Şimşek’e iletilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow