hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye Rıza Sarraf sorusu

    CHPden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikliye Rıza Sarraf sorusu
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Rıza Sarraf ile bağlantılı şirketler hakkında hazırlanan inceleme raporunun 11 aydır bekletildiği ve hiçbir işlem yapılmadığı iddiasını Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Gök, "17 Aralık soruşturmasının önemli isimlerinden Rıza Sarraf ile bağlantılı 43 şirketin, 2011-2013 yılları arasında Türkiye, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya arasında gerçekleştirdiği ithalat, ihracat ve para transferlerinin incelendiğini ve rapor düzenlendiğini belirtti.

    Fenerbahçe Rıza Sarraf'ı reddetmiş

    Gök, "şirket çalışanları adına paravan şirketler kurulduğu" ifadesinin yer aldığı raporda, bir bankanın İstanbul şubesi üzerinden İranlı işadamı Babek Zencani ile bağlantılı şirkete milyonlarca lira para aktarıldığı iddiasının da bulunduğunu ifade etti. Gök, Canikli'ye şu soruları yöneltti:

    Rıza Sarraf'tan açıklama geldi

    Sosyal medyada Sarraf modası

    "Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından İnceleme Raporu düzenlendiği doğru mudur? Raporun 11 aydır Bakanlık'ta bekletildiği ve bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadığı iddiası doğru mudur? Raporun sonuç bölümünde belirtilen hususlarla ilgili hukuken gerekli işlemler yapılmış mıdır, yapıldıysa sonuçları ve yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir? İçerdiği tespitler nedeniyle değerlendirilmek üzere iletildiği anlaşılan raporla ilgili olarak Vergi Kanunları ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi mevzuatı çerçevesinde Maliye Bakanlığının ilgili birimlerince hangi işlem ve incelemeler yapılmıştır? Herhangi bir işlem ve inceleme yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow