hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de ''KASET SAVAŞLARI'' mı başlıyor? ''Ödül büyük olunca mücadele kanlı oluyor''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi dün ''CHP'de kaset savaşları mı başlıyor?'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. CHP’de paylaşılacak çok önemli koltuklar ortaya çıktı. Yerel seçimle birlikte CHP’deki koltukların siyasi kıymeti arttı. Peki CHP’de kaset işleri devam eder mi? Abdulkadir Selvi CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdulkadir Selvi'nin ifadeleri şöyle;

    CHP'DE KASET SAVAŞLARI

    Kaset savaşları özellikle Türk siyasetine, temel olarak da CHP'ye tehlikeli bir virüs olarak sokuldu. FETÖ tarafından sokulmuştu. Ve CHP'de bir uygulama alanı buldu. Genel Başkan Deniz Baykal bu yöntemle değiştirildi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde hatırlarsanız Muharrem İnce olmayan, üretilmiş bir kaset üzerinden Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek durumunda bırakıldı. Son olarak da Mustafa Sarıgül ile bu iddialar gündeme geldi. Ve görünen o ki CHP'de kasetler üzerinden tasfiye süreci devam edecek.

    Çünkü CHP'nin önünde birçok kritik eşikler var. Yerel seçimlerden 1. parti çıktığı için, koltuklar oldukça kıymetli hale geldi. İBB Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı, 2028 yılında Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi. O nedenle eğer koltuklar çok kıymetliyse tasfiye de o derece şiddetli oluyor. Burada kullanılan yöntem de çok kirli bir yöntem.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KASET İŞLERİ BUNDAN SONRA DA DEVAM EDER Mİ?

    Bunun devam etmesinden endişe ederiz. Neden? Çünkü sonuç alıyorlar. Baykal kaseti ortaya çıktı ve istifa etmek zorunda kaldı. Ve ondan sonra CHP'nin ekseni değişti. 15 Temmuz kanlı darbe girişimine dahi ''kontrollü darbe'' diyen, Irak-Suriye teskeresine HDP ile birlikte red oyu veren bir CHP ortaya çıktı. CHP sonuçları ilk turda sonuçlanmadı. O seçimde olmayan bir kaset üzerinden İnce Cumhurbaşkanı adaylığından geri çekilmek zorunda kaldı.

    ''YENİ DÖNEMİN İLK KURŞUNU''

    Bu yeni döneme girildiğinde de, Mustafa Sarıgül ile ilgili iddialarda yeni dönemin ilk kurşunu olarak gördüm. Hangi partide olursa olsun ilkeli ve kararlı bir duruş sergilemek gerekiyor. Ben yeni dönemde bu yöntemin kullanılmak istendiğine dair kulislerden de bir takım bilgiler alıyorum. Zaten bu yazıyı oluştururken de kulislerden aldığım bilgilerden oluşturdum.

    ''ÖDÜL BÜYÜK OLUNCA MÜCADELE DE KANLI OLUYOR''

    Kirli bir mücadele olma ihtimali çok güçlü. 1. bu yöntemle sonuç aldılar. 2. önümüzdeki kritik süreçte bir genel başkan vardı, Özgür Özel. Ama o bu koltuğa Ekrem İmamoğlu desteği ile gelmiş ve önümüzdeki süreçte olup olmayacağı belli değil. Yeri çok sağlam değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow