hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP müzelere yapılan zammı sordu

    CHP müzelere yapılan zammı sordu
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, müze ve ören yerlerine giriş ücretine yapılan zamlar nedeniyle turlarını iptal etmek zorunda kalan seyahat acentelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir yol izleneceğini sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Bakanlığın, müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüksek oranda zam yaptığını belirtti.

    Türkiye ekonomisine önemli katkısı olan turizm sektörünün, yapılan bu zamlardan olumsuz etkileneceğinin göz önünde bulundurulup bulundurulmadığını öğrenmek isteyen Yıldız, Günay'a, "Yapılan zamlar nedeniyle turlarını iptal etmek zorunda bırakılan seyahat acentelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

    CHP'li Yıldız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise İstanbul Bahçelievler'de bir polis memurunun tartıştığı genci öldürmesi olayını TBMM gündemine taşıdı.

    Yıldız, önergesinde Emniyet teşkilatına alınan polislere gerekli eğitim, psikolojik destek ve mesleği sevdirme gibi verilen destek hizmetlerinin yeterli olup olmadığını öğrenmek istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow