CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Yapılanları onaylamamız mümkün değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hollanda hükümetinin Türk bakanlara yönelik tutumunu eleştirerek, "Yapılanları doğru bulmamız mümkün değil" dedi.
Torun, Altınordu ilçesinde esnafı ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "hayır" oyu kullanmalarını istedi.
Ziyaretlerinin ardından bir gazetecinin Hollanda'nın skandal tavrını sorması üzerine Torun, Türk bakanlara yapılanları kesinliklikle kabul etmediklerini söyledi.
Sağduyu çağrısında bulundu
Yaşanan bu olayın ardından aklıselim hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Torun, "Bir şeyin üzerine inadına inadına gitmek çok doğru değil. Sonuçta orada çalışan işçilerimiz ve vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu meseleyi çok fazla büyütmemek gerekir." diye konuştu.
"Yapılanları doğru bulmamız mümkün değil" diyen Torun, şunları kaydetti:
"Hollanda demokrasiden bahsediyorsa bunu kesinlikle yapmamalıydı ama bunun daha fazla büyümemesi lazım. Her iki ülke yaşanan bu kriz için daha sağduyulu yaklaşmalıdır. Bu meseleyi daha fazla uzatıp daha fazla zararla karşı karşıya kalmanın bir anlamı yok. Biz bu krizin en iyi şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu krizin sürdürülüp ülkemizin de zarar görmesinin önüne geçmek lazım. Bu meselenin diplomatik diyalogla çözülmesi ülkenin menfaatine olur."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...