hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çayan Birben davasında Adli Tıp'tan biber gazı ölümcül raporu

    Çayan Birben davasında Adli Tıptan biber gazı ölümcül raporu
    expand

    Astım hastası Çayan Birben, Yalova'da 4 yıl önce bir kavgayı ayırmaya çalışırken polisin biber gazlı müdahalesine maruz kalmış ve bir süre sonra yaşamını yitirmişti. Birben'in ölümüne ilişkin davada merakla beklenen bilirkişi raporu çıktı. Raporda, biber gazının ölümcül olabileceği vurgulanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 yaşındaki Çayan Birben, 27 Mayıs 2011'de bir kavgayı ayırırken, olaya müdahale eden polislere "Ben astım hastasıyım, sıkmayın" dediği halde, yüzüne sıkılan biber gazının etkisiyle fenalaşmıştı. Kısa süre sonra da hayatını kaybetti.

    Olayın ardından soruşturma başlatıldı. Yalova savcısı 14 ay süren soruşturmanın sonunda, Birben'in biber gazından ölüp ölmediğini tespit için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    Bugün Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek duruşma öncesi Adli Tıp Kurumun'dan beklenen o rapor mahkemeye ulaştı...

    Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Adli Tıp Kurumu'nun raporunda benzer vakalara örnek oluşturabilecek ifadeler var.

    Adli tıp raporunda, gaz spreyinin içerdiği kimyasalın özellikle astım hastalarına kapalı alanda veya yakın mesafeden sıkılması halinde belirgin etkiler gösterebileceği, "Hastalığın mahiyet ve derecesine göre hayati tehlikeye neden olabileceği" vurgulandı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow