hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da Kültür Yolu Festivali başlıyor! Bakan Ersoy etkinlikleri CNN TÜRK'te anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Kültür Yolu Festivali coşkusu Adana ve Şanlıurfa’nın ardından Bursa’da yaşanacak. 1-9 Haziran tarihleri arasında tam 9 gün boyunca Bursa birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Bursa'da, festival ile ilgili detayları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY ŞU İFADELERLE ANLATTI;

    Esas etkinlikler yarın sabah itibari ile başlayacak ama tabi Kültür Yolu Festivali diye bakarsanız 13 Nisan‘da Adana’da başladık. Şu anda Şanlıurfa’da da devam ediyor. Bugün de, bu akşamdan itibaren Bursa’da devreye girmiş olacak. Tabii Bursa önemli şehirlerimizden biri. Burada da 50 ayrı noktada etkinlikler gerçekleştiriyor. 500’den fazla etkinlik 100’den fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. O açıdan çok çok önemli. Sadece konserler ile sınırlı değil; görsel sanatlar, resim- heykel sergileri, dijital sergiler, tasavvuf ile ilgili etkinlikler, çocuk etkinlikleri, opera ve bale kurumlarımızın etkinlikleri, birçok etkinliğin iç içe olduğu Kültür Sanat Festivalinden bahsediyoruz. 

    kulturyolufestivali.com ve bursakulturyolu.com hesapları üzerinden takip edebilirler. Çakışan etkinlikler olabiliyor, takip etmeleri gerekiyor. 9 gün sürecek etkinlikler. Tam bu bitmeden Samsun başlıyor. Bursa’da çok iyi katılım bekliyoruz. Hem sanayi hem kültür sanat şehri. Aslında ziyaret ve etkinlik açısından çok doğru bir şehir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artık sistemi değiştirdik. Mümkünse bir sene önceden festival ajandalarını belirleyeceğiz. Katılımın da artmasını istiyoruz. Uluslararası katılımın da artmasını istiyoruz. Bu sene zaten yabancı katılımda artış var. Bunu artırarak devam etmek istiyoruz. Çünkü uluslararası bir festival halini almaya başladı artık.  Bu iki sebepten ajandayı erken açıklamamız gerekiyor. Birincisi uluslararası sanat kurumlarının ve sanatçıların turne ajandasına girmeniz için gerekli. İkincisi yurt dışından da ziyaretçiler gelmeye başlıyor. Yani festival tarihine denk getirilmeye çalışıyor. Onlar tabi bir yıl önceden seyahat programlarını yapıyorlar. Seyahat programlarına dahil edebilmeleri içinde bu gerekli.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow