Bugün cuma namazı kaçta? Cuma saati ne zaman, İstanbul cuma vakti, öğle ezanı saat kaçta? 27 Kasım 2020 Cuma
İl il cuma saati 27 Kasım 2020 Cuma günü Cuma namazı ibadetini yerine getirecek kişiler tarafından araştırılıyor. Cuma vakti camilere akın edecek binlerce kişi “Cuma namazı kaçta?” sorusunun yanıtı için Diyanet’e yöneliyor. Peki, İstanbul Cuma namazı saat kaçta, bugün cuma vakti ne zaman?
27 Kasım 2020 Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Namaz kılmak üzere camilere gidecek binlerce kişi hangi ilde namazın saat kaçta kılınacağını araştırmayı sürdürüyor. İşte bazı illere ait namaz vakitleri ve sorgulama yapmak isteyenler için diğer illere ait ezan saatleri…
CUMA NAMAZI KAÇTA, CUMA VAKTİ NE ZAMAN? 27 KASIM 2020
İSTANBUL CUMA SAATİ 12:57
ANKARA CUMA SAATİ 12:41
İZMİR CUMA SAATİ 13:04
ESKİŞEHİR CUMA SAATİ 12:51
GAZİANTEP CUMA SAATİ 12:23
ADANA CUMA SAATİ 12:31
BURSA CUMA SAATİ 12:56
ANTALYA CUMA SAATİ 12:50
27 KASIM 2020 TÜM İLLERİN CUMA SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
DİYANET CUMA HUTBESİ 27 KASIM 2020
CUMA HUTBESİ'NİN KONUSU: "Faydasız İşleri Terk Etmek Kulluğun Güzelliğindendir"
Muhterem Müslümanlar!
Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “(Müminler) boş söz işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve ‘Bizim yaptıklarımız bize, sizin yaptıklarınız da size! Esen kalın. Bizim cahillerle işimiz yok’ derler.”[1]
Okuduğum hadis-i şerifte ise Resûl-i Ekrem (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Faydasız işleri terk etmesi, bir kişinin iyi Müslüman olmasındandır.”[2]
Aziz Müminler!
Güzel dinimiz İslam, hayatımızın her safhasında faydalı, hayırlı ve anlamlı işlerle meşgul olmamızı emreder. Sözün en doğrusunu söylememizi ve en güzeline uymamızı tavsiye eder. Dünya ve ahiret hayatımıza faydası dokunmayan, vakit ve emek israfına yol açan beyhude işlerden uzak durmamızı öğütler.
Kıymetli Müslümanlar!
Sahip olduğumuz değerler ve Rabbimizin bize bahşettiği nimetler, gereksiz ve amaçsız yere harcanamayacak kadar değerlidir. Bu bilinci taşıyan her Müslüman, kendisine ve çevresine fayda vermeyen, boş işlerden uzak durur. Asılsız sözlere, fuzuli düşüncelere itibar etmez. Aklını ve yüreğini iyilik yolunda, Allah’ın rızasına uygun işlerde kullanır.
Değerli Müminler!
Kur’ân-ı Kerîm’e göre, kurtuluşa eren müminlerin en belirgin vasıflarından biri de kendilerini ilgilendirmeyen, mâlâyânî işlerden uzak durmalarıdır.[3]
Öyleyse, sözümüz, fikrimiz, vicdanımız ve ahlâkımızla kâmil bir mümin olmaya gayret edelim. Unutmayalım ki faydasız işlere olan uzaklığımız ölçüsünde Müslümanlığımız güzelleşecek, kulluğumuz Allah katında kıymet kazanacaktır. Kendi kusurlarıyla meşgul olmaktan başkalarının kusurunu göremeyenlere ne mutlu!
[1] Kasas, 28/55.
[2] Tirmizî, Zühd, 11; Muvatta’, Hüsnü’l-hulk,1.
[3] Mü’minûn, 23/3.
HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİLERİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?
Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).
CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Lapa lapa kar geliyor! Don, tipi, buzlanma...
KENDİ ELLERİYLE YAPTI! Yatağa bağımlı 47 yıllık eşi için binanın dışına asansör
Yolda yatan köpeği ezdi: 10 saatlik kamera incelemeleri sonucu yakalandı!
HABER || İzmir'de 3 polisi yaralamışlardı! Adliyeye sevk edildiler
İstanbul'da yıkım sırasında şok! Yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı: Yatak odası açıkta kaldı