hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün Cuma namazı kaçta? Cuma saati ne zaman? 11 Aralık 2020 İstanbul Cuma vakti, öğle ezanı saat kaçta?

    Bugün Cuma namazı kaçta Cuma saati ne zaman 11 Aralık 2020 İstanbul Cuma vakti, öğle ezanı saat kaçta
    expand

    İl il cuma saati 11 Aralık 2020 Cuma günü Cuma namazı ibadetini yerine getirecek kişiler tarafından araştırılıyor. Cuma vakti camilere gidecek binlerce kişi “Cuma namazı kaçta?” sorusunun yanıtı için Diyanet’e yöneliyor. Peki, bugün cuma namazı kaçta? Cuma saati ne zaman? 11 Aralık 2020 İstanbul cuma vakti, öğle ezanı saat kaçta?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 Aralık 2020 Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılmıştı. Namaz kılmak üzere camilere gidecek binlerce kişi hangi ilde namazın saat kaçta kılınacağını araştırmayı sürdürüyor. İşte bazı illere ait namaz vakitleri ve sorgulama yapmak isteyenler için diğer illere ait ezan saatleri…

    BUGÜN CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

    Diyanet tarafından yayımlanan il il cuma namazı saatleri ile İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilde cuma namazı ibadeti idrak edilecek.

    İSTANBUL CUMA SAATİ 13:02

    ANKARA CUMA SAATİ 12:47

    İZMİR CUMA SAATİ 13:10

    ESKİŞEHİR CUMA SAATİ 12:56

    GAZİANTEP CUMA SAATİ 12:29

    ADANA CUMA SAATİ 12:37

    BURSA CUMA SAATİ 13:02

    ANTALYA CUMA SAATİ 12:56

    TÜM İLLERİN CUMA SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİLERİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?

    Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

    Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

    Bugün Cuma namazı kılınacak mı, kısıtlandı mı? 11 Aralık Cuma Diyanet’ten Cuma namazı açıklaması

    Cuma mesajı | En güzel, anlamlı, kısa ve resimli cuma mesajları 'hayırlı cumalar' cuma sözleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow