hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÇIKLANDI! Bayram tatili 9 gün mü? 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

    AÇIKLANDI Bayram tatili 9 gün mü 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram tatili için plan yapan kişiler tatil süresine ilişkin gelecek açıklamayı beklemeye başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrasında yaptığı açıklamada tatil süresine ilişkin detayları aktardı. Peki, bu yıl bayram tatili 9 gün olacak mı? 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı bu yıl haziran ayına denk gelecek. Tatilciler fırsatı değerlendirmek için rezervasyonlara şimdiden başladı. Peki, bayram tatili 9 gün olur mu? İşte tatilin denk geldiği günler…

    KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

    Bayram tatiliyle ilgili kararı tüm vatandaşlarla paylaşmak istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı'nın şimdiden milletimiz için İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

    9 GÜN BAYRAM TATİLİ KİMLERİ KAPSIYOR?

     Kurban Bayramı tatili resmi tatili özel sektör çalışanları için 4.5 gün memurlar içinse 9 gün olacak. 15 Haziran 2024 Cumartesi günü Arife Günü olarak idrak edilecek ve bu gün yarım gün olacak. 16 Haziran 2024 Pazar, 17 Haziran 2024 Pazartesi, 18 Haziran 2024 Salı ve 19 Haziran 2024 Çarşamba günleri ise Kurban Bayramı tatilleri olacak. 20 ve 21 Haziran'da memurlar idari izinli sayılacaklar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow