hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova'da patlama: 1 ölü, 14 yaralı

    Bornovada patlama: 1 ölü, 14 yaralı
    expand

    İzmir'in Bornova ilçesindeki bir pazaryerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu ağır yaralanan 1 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

    Patlama sabah saat 09.00 sıralarında Bornova'daki Özkanlar pazaryeri girişinde meydana geldi.
     
    Pazaryerinde bir bisikletin selesine konulan bomba büyük bir gürültüyle patladı.
     
    Patlamada pazar tezgahlarını açan çoğu esnaf 14 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hatem Kaval hayatını kaybetti.
     
    Yaralılar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Trafik Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden diğer yaralılardan çoğu ise ayakta tedavi edildi.
     
    İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İnsanlık dışı bu saldırıyı kınıyoruz" dedi. Vali Kıraç, patlamayla ilgili teknik çalışmanın devam ettiğini ve hastanelerde 5 kişinin tedavisinin sürdüğünü, diğer yaralıların taburcu edildiğini söyledi.
     
     
    İZMİR MİTİNGİ
    İzmir Valisi Cahit Kıraç, Gündoğdu meydanında yarın yapılacak Cumhuriyet mitingiyle ilgili her türlü tedbirin alındığını söyledi. Miting alanına saat 09.00'dan itibaren 4 noktadan girişlerin başlayacağını belirten Vali Kıraç, "Bu mitingin sağlıklı şekilde, huzurlu ortamda yapılması için kara, deniz ve havadan detaylı tedbirleri aldık. Mitinge katılacakların sakin şekilde, alınmış tedbirler ve emniyetin yönlendirmelerine uygun hareket etmelerini istiyoruz" dedi.
     
    Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise mitinge 1.5 milyon kişi katılacakmış gibi tedbir aldıklarını söyledi. Çapkın, trafik ve güvenlik tedbirlerinin en iyi şekilde ele alındığını ve gözden geçirildiğini belirttti.
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hastanede yaralıları ziyaret etti.
     
    Kocaoğlu, "Cumhuriyet mitingiyle birleştirmek ne derece doğru bilmiyorum. İkisi ayrı konu. Şahsi fikrim bağdaştırmamak gerektiği. Yarınki mitingle ilgili gerekli önlemler alınacak ve katılım sağlanacaktır" dedi.
     
    Patlama nedeniyle birçok pazar tezgahı zarar görürken, yakında bulunan ev, işyeri ve otomobillerin camları kırıldı.
     
    Olay yerinde inceleme yapan polis, bombayı bırakanları arıyor. Üzerinde bomba bulunan bisikletin geceden pazar yerine bırakıldığı sanılıyor.
     
    Yaralanan 14 kişinin isimleri şöyle:
     
    * Mustafa Önal
    * Ramazan Bayrak
    * İrfan Karagöl
    * Ela Akgül,
    * Nadir Bayındır
    * Fikriye Ulucak
    * Şakir Kaplan
    * Mutlu Kaval
    * Erdoğan Berber
    * Orhan Karatay
    * Gökhan Karagöl
    * Çiğdem Özdemir
    * Veli Pinek
    * Devrim Osmanoğlu
     
    TANIKLAR OLAYI ANLATTI
     
    Pazaryeri esnaflarından Hasan Bakan:
    "Sabah saatlerinde pazar yerinde tezgahımızı kurmuş, sohbet ediyorduk. Bir anda patlama oldu. Kendimizi yerde bulduk. Çevremdeki arkadaşlarımdan bazılarının yaralandığını gördüm. Hemen yakındaki araçlara taşıdık yaralıları. Patlamanın olduğu yerde daha önceden bir bisiklet duruyordu ve bisikletin arkasında mavi bir poşet vardı. Baktığımızda bu bisikletin ve poşetin paramparça olduğunu gördük. Ancak bu paketin kim tarafından konulduğunu görmedik"
     
    Esnaf Halil Şafak:
    "Patlamanın ardından yaralı arkadaşlarımızı ambulans beklemeden, kendimiz araçlarla gönderdik. Yaralıların ikisinin durumu ağır görünüyordu."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow