hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Murat Çalık Kimdir? Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık nereli, kaç yaşında? Murat Çalık tutuklandı mı, neden tutuklandı?

    Mehmet Murat Çalık Kimdir Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık nereli, kaç yaşında Murat Çalık tutuklandı mı, neden tutuklandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık tutuklandı. Tutuklanma haberinin ardından Murat Çalık ile ilgili aramalar hız kazandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliği’ne yazdığı yazıyla İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın tutuklandığını bildirdi. Peki, Murat Çalık kimdir? Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık kaç yaşında, nereli? Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık tutuklandı mı, neden?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Çalık tutuklandı mı ve Murat Çalık kimdir sorularına yanıt aranıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve ardından sabah saatlerinde Murat Çalık için tutuklama kararı alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanırken, 'Kent uzlaşısı' soruşturmasından savcılığın tutuklama talebi reddedildi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan'ın tutuklanmasına karar verildi.

     

    BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK KİMDİR?

    1972 yılında Trabzon Maçka'da doğan Mehmet Murat Çalık ilk ve ortaokul yıllarını Trabzon’un Maçka ilçesinde geçirdi. Lise öğrenimini ise Trabzon Lisesi’nde tamamlayan Çalık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olduktan sonra mesleki yaşama atıldı. 1998 yılında kurucusu olduğu şirketle planlama alanında faaliyet gösteren Çalık, bu süreçte önemli projelere ve sektörde adından söz ettiren çalışmalara imza attı.

    Mesleki ve toplumsal konularda çok sayıda sivil toplum örgütünden görevler alan Çalık, 2008-2014 yılları arası Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinde çeşitli birimlerde yöneticilik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu yıllar boyunca İstanbul’u ilgilendiren çok önemli süreçlerde kentin ve kentlinin hakkını, mesleki etik ve ilkeleri savunan bir çizgide yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1999 yılından bu yana birçok mesleki projede Beylikdüzü’ne önemli katkılar sağlayan Çalık, sivil toplum çalışmaları ve kentin gelişimine katkı sağlayan değerli çalışmaların içinde sıklıkla yer aldı. Beylikdüzü’nde Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığı görevine gelişiyle birlikte kurumun proje ve gelişiminde kritik öneme sahip Teknik Koordinatörlüğünü ve Başkan Yardımcılığını üstlendi. Bu süre içinde önemli ve adından söz ettiren projelerde görev alan Mehmet Murat Çalık, 2019 Mahalli ve Yerel Seçimleri’nde büyük bir başarı göstererek Beylikdüzü’de Belediye Başkanı oldu. Mehmet Murat Çalık, Zehra Evin Çalık ile evli ve iki çocuk babasıdır.

    MURAT ÇALIK TUTUKLANDI MI, NEDEN?

    Tutuklama kararlarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliği’ne yazı yazdı. Başsavcılık yazıda, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın tutuklandığı bilgisini iletti.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB Başkanı İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow