Beyin cerrahisi proesörü sahteci çıktı: Konfrenslara katılıyor, TV programlarına bile çıkıyordu
Kendini polis, savcı, doktor, öğretmen ve hatta peygamber olarak tanıtan ve kandıracak pek çok kişiyi de bulan sahtecilik, dolandırıcılık örnekleri biliniyordu ancak bu kez tümünü geride bırakan bir olay yaşandı. Konferanslara, seminerlere ve ulusal televizyon kanallarında sağlık programlarına "beyin, sinir ve omurilik cerrahisi profesörü" diye katılan Cüneyt Turan, sahteci çıktı. Yalanı uzun yıllar önce oturduğu ev sahibi ortaya çıkardı. Polisin yakaladığı Turan'ın lise mezunu olduğu ortaya çıktı.
Konferanslarda, seminerlerde ve ulusal televizyon kanallardaki sağlık programlarında kendisini “beyin sinir ve omurilik cerrahi profesörü” olarak tanıtan Cüneyt Turan’ın yalanını eski ev sahibi bozdu. Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan ve Nihat Uludağ'ın haberine göre Turan’ın yıllar önce oturduğu evin sahibi, televizyonlarda görünce polisi arayarak, kendisini profesör olarak tanıtan Turan’ın eski kiracısı olduğunu ve profesör olmadığını söyledi.
İl Sağlık Müdürlüğü: Diploması yok
İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak Cüneyt Turan’ın doktorluk diplomasının olup olmadığını sordu. Sağlık müdürlüğü, kendi kayıtlarında Cüneyt Turan isimli bir doktorun ve diploma kaydının olmadığını belirtti. Bu bilgi üzerine polis, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, taksirle ölüme neden olma suçlarından Turan’ı önceki gün gözaltına aldı.
Sahte doktor 21 kişiye AIDS bulaştırdı
‘Doktor olma arzusu içindeydim’
Kendisini profesör olarak tanıtan Turan’ın lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Profesör unvanını itibar elde etmek için kullandığını belirten Turan, polis ifadesinde “Prof. Dr. unvanını herhangi bir gelir elde etmek için kullanmadım” dedi. Polisteki işlemleri tamamlanan sahte profesör, İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. Turan, sulh ceza hâkimliğindeki sorgusunda, liseden beri doktor olma arzusu içinde olduğunu ancak bunu başaramadığını ifade etti. Değişik özel işlere atıldığını ancak bir süre önce iflas ettiğini dile getiren Turan, “İflas sürecinde arı balı ile ilgileniyordum. Bununla ilgili çalışmalar yaptım. Sürekli okuyan bir insanım, meraklıyım. Bazı hastalara propolisi gıda takviyesi olarak tavsiye ettim ama maddi kâr sağlamadım. Profesör unvanını kullandığımı kabul ediyorum. Bunu itibar edinmek için kullandım. Suçsuzum” diye konuştu.
Tahlil sonuçlarına bakıp ilaç yazdı
Turan’ın gerçekten ameliyat yapıp yapmadığının belirlenmesi için ilişkili olduğu sağlık kurumlarıyla ilgili araştırma yapılıyor. Kendisini ABD ve Almanya’da doktara yapmış gibi gösteren Turan’ın ülkemizdeki bazı profesörleri dahi kandırarak kendileriyle iyi dostluklar kurduğu da öğrenildi. Turan’ın kendisine sosyal medya veya telefonla ulaşan kişilerin röntgenlerini inceleyip tahlil sonuçlarına bakarak birçok hastaya para karşılığında ilaç yazdığı tespit edildi. Turan’ın kaç hastaya ilaç yazdığı veya ne kadar kişiyi ameliyat ettiği konuları cep telefonu, bilgisayar ve bazı dijital materyallerinin incelenmesinin ardından kesinlik kazanacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yolda yatan köpeği ezdi: 10 saatlik kamera incelemeleri sonucu yakalandı!
HABER || İzmir'de 3 polisi yaralamışlardı! Adliyeye sevk edildiler
İstanbul'da yıkım sırasında şok! Yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı: Yatak odası açıkta kaldı
22 Kasım 2024 cuma namazı vakti saat kaçta? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati, öğle ezanı vakti
Ağaca çarpan otomobil ikiye bölündü, sürücü olay yerinde can verdi