Betül'ün hayali gerçek oldu

Maden faciasının yıldönümünde 301 madenciden biri olan babasının mezarına bıraktığı mektupta pilot olacağını yazan 9 yaşındaki Betül Yüksel, üniversite çağına geldiğinde Türk Hava Kurumu bursuyla pilotluk eğitimi alacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Betül Yüksel babasının mezarına bıraktığı mektupta, "Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacım. Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım" diye yazmış ve ailesini resmetmişti.
Onun iç sızlatan mektubu haberlere konu olunca pilot olmak isteyen Betül'e Türk Hava Kurumu sahip çıktı.
Kurum başkanı Vacit Öktem, "Betül'ün şartları pilotluk için uygun olursa burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde pilot eğitimi aldıracağız. Ama önce uçmanın keyfini yaşaması için Eskişehir İnönü'de pilot elbisesi giydirip uçuracağız" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi