hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay: "Sadece 2 işkence olayı oldu"

    Beşir Atalay: Sadece 2 işkence olayı oldu
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye'de son 2-3 yılda sadece 2 işkence olayı olduğunu ve faillerin yargılandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı temaslarda bulunmak üzere Bingöl'de bulunan Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada partililere hitaben konuşan Atalay, 2002-2012 yıllarını kapsayan "Demokratikleşme Adımlarının Bölgeye Yansımaları" konulu bir sunum yaptı. Türkiye tarihinin en kapsamlı sivilleşme ve demokratikleşme adımlarının AK Parti iktidarları döneminde atıldığına işaret eden Atalay, Türkiye'yi değiştiren bir partinin mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atalay, "Biz büyük bir aileyiz ve şemsiyemiz geniş. O şemsiyeye herkesi katmaya çalışıyoruz" dedi.

    Konuşmasında Türkiye'nin çok büyük bir değişim geçirdiğini söyleyen Atalay, "İhtilaller, kesintiler, olağanüstü hal, işkence, faili meçhul, yargısız infaz, ret ve inkar politikaları, her kesime baskı, vatandaşın yarısının neredeyse iç düşman gibi algılandığı bir devlet vardı. Biz bu sorunları çözmek için sonuna kadar risk alıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, son 2-3 yılda sadece 2 tane işkence örneği olduğunu, polis merkezinde gerçekleşen bu olayların kendileri tarafından oraya konulan kameraların tespitiyle ortaya çıktığını ve faillerin yargılandığını söyledi.

    Ana dilde konuşma

    Ana dilde konuşan vatandaşların anadillerini öğrenme, öğretme, konuşma ve kullanma hakkıyla ilgili adımlar attıklarını anlatan Atalay, bir zamanlar Kürtçe, Zazaca şarkı kasetlerinin gizli dinlendiğini de belirtti ve şöyle konuştu:

    "Artık o yasaklar, tabular, asimilasyon, ret ve inkar yok. Bugün kendine güvenen güçlü toplumlar, ülkeler, bütün bu özgürlüklerin önünü açan ülkeler. Bunları yaparak vatandaşın güvenini kazanıyorsun. Kötü niyetler olabilir ama kendi hakkı, hukukunu arayan ve kendi hakkı, hukukuyla kendi mübarek anadilini konuşarak yaşamak isteyen insana o imkanı niye vermiyorsun. Biz bu yönde bütün adımları attık. Kolay değildi bunlar."

    "Demokrasi olmadan kalkınma olmaz"

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da "Demokrasi çok önemli, demokrasi olmadan kalkınma da olmuyor. Haklar, özgürlükler olmadan, gelişme de kalkınma da olmuyor. Bunlar bir arada giden işler. Ekmeğimizi büyütmekle, özgürlüğümüzü genişletmek bir arada yürüyen işler" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow