Berkin Elvan'ın destekçilerine hastanede polis müdahalesi

Gezi Parkı gösterileri sırasında başından biber gazı fişeğiyle vurulan, önceki gün durumu ciddileşen Berkin Elvan'a hastane kapısında destek verenlere polis müdahale etti ve 10 kişiyi gözaltına aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Twitter'da Berkin'e destek için Okmeydanı SSK Hastanesi'nde kitleye polis müdahalesi olduğunu duyurdu. Gaz kullanılmadığı belirtildi.
Onur, müdahaleyi şöyle anlattı:
"Tıpkı Gezi gibi, uyurken müdahale olmuş.
Okmeydanı notları: sabah 7 için müdahale emri gelmiş (polis ifadesi). Hastane kapısında uyuyan 50 kadar kişi çadırlarda uyurken müdahale o+
+ müdahale olmuş. Gaz kullanımı yok. Polisin ifadesiyle 6, vatandaşın tahmini 10 gözaltı var. +
+ "Polis amirine hastane önünde hasta beklemek yasak mı" dedim "yok çıktık zaten durabilirler artık" dedi. Ben de o zaman niye dağıttınız +
+ diye sordum. Cevap veremedi. Zaten onun verebileceği bir cevap değil. Elde kalan: toplanan çadırlar, çay ocağı, yiyecekler, Dilek fenerler"
Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 267 gündür yoğun bakımda tedavi gören Berkin Elvan'ın 16 kiloya düştüğü, vücut direncinin ve beyin fonksiyonlarının azaldığı ve hayatını yaşam destek ünitesini bağlı olarak sürdürebildiği açıklanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
200 Yıllık Gelenek! Türbenin Toprağını Yiyerek Dua Ediyor, Şifa Arıyorlar...
Dikkat! Meteoroloji tarih verip uyardı: Göz gözü görmeyecek!
Dikkat! Meteoroloji gün verip uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı!
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat