hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berat Kandili ne zaman? Diyanet Takvimi 2019 kandil tarihleri

    Berat Kandili ne zaman Diyanet Takvimi 2019 kandil tarihleri
    expand

    Berat Kandili için geri sayım başladı. Ellerin semaya yöneleceği ibadet ve mağfiret dilekleriyle geçecek olan Berat Kandili heyecanı şimdiden Türkiye ‘de İslam Dünyası’nın genelinde hissediliyor. Peki, tövbe edenlerin mağfirete kavuştuğuna inanılan Berat Kandili ne zaman? İşte Diyanet Takvimi 2019 kandil tarihleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berat Kandili heyecanı şimdiden Türkiye ve İslam Dünyası’nın genelinde hissediliyor. Kandille ilgili en çok merak edilenler arasında ise Berat Kandili’nin günü ve Berat Kandili’nde yapılacak ibadetler yer alıyor. Tövbe edenlerin günahlarının affolunduğuna inanılan Berat Kandili, Ramazan Ayı öncesi son kandil olma özelliğini de taşıyor. Yani Berat Kandili’nden 2 hafta sonra İslam Dünyası Ramazan Ayı’nı idrak etmeye başlayacak. Peki, Berat Kandili ne zaman? İşte cevabı…

    BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

    Günahlardan arınma müjdesinin verildiği Berat Kandili, Hicri Takvim’e göre Şaban Ayı’nın 14’ünü 15’ine bağlayan gece kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde ise Şaban Ayı’nın 14. Günü, 19 Nisan 2019 Cuma günü olarak belirtilmiş durumda. Yani 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi’ye bağlayan gece İslam dünyasında berat kandili olarak kutlanacak. Öte yandan diğer kandil tarihleri de Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi’nde yer aldı. İşte Kandil tarihleri…

    KANDİL TARİHLERİ - 2019 DİYANET TAKVİMİ

    Regaib Kandili: 7 Mart

    Mirac Kandili: 2 Nisan

    Berat Kandili: 19 Nisan

    Kadir Gecesi: 31 Mayıs

    BERAT KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

    Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

    Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden berat, kişinin doğuştan günahlardan berî olduğunu bize haber veren önemli bir müjdedir.

    Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.                   

    Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow