hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? Temmuz 2024 bedelli askerlik parası

    Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu Temmuz 2024 bedelli askerlik parası
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    6 aylık enflasyon farkının netleşmesinin ardından bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlendi. Birçok kalemi etkileyen enflasyon farkı kira artışından, emekli ve memur zammına kadar birçok kaleme yansıyacak. Artışın gerçekleşeceği alanlardan biri de bedelli askerlik ile ilgili olacak. Peki, yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL olacak? İşte Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olacak bedelli askerlik ücreti…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın başında paylaşılan enflasyon rakamları açıklandı. Haziran ayına ilişkin veriler 3 Temmuz’da duyuruldu. Böylelikle hem aylık hem yıllık enflasyon yeniden belirlenirken memur ve emeklinin alacağı 6 aylık enflasyon farkı da netleşmiş oldu. Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 19.31, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

    TÜİK’in açıkladığı verilere göre haziran ayı enflasyon oranı yüzde 1.64 oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %50,09 arttı, aylık %1,38 arttı. Peki, bu veriler ışığında yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

    TEMMUZ 2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

    Enflasyon farkı sonrasında yapılan hesaplamalar neticesinde bedelli askerlik ücretinin 182 bin 609 liradan 217.851 liraya yükselmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow