hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayramda kaç kurbanlık satıldı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kurban Bayramı geride kaldı. Kurbanlık satış ve kesim işlemleri bayram boyu devam etti. Peki, bayramda kaç kurbanlık satıldı? Henüz resmi rakamlar açıklanmadı ancak 3 milyona yakın kurbanlık satıldığı, bunların 2,2 milyonunun küçükbaş olduğu tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "2,7 MİLYONDAN FAZLA SATILDIĞI TAHMİN EDİLİYOR"

    Kurban Bayramı'nda 2,7 milyondan fazla kurbanlık satıldığı tahmin ediliyor. Bu kurbanlıkların 2,2 milyonunun küçükbaş olduğu vurgulanıyor. Resmi rakamlar henüz açıklanmadı ancak kurbanlık satışlarının geçen yıla göre geride kaldığı belirtildi.

    Bayramda kaç kurbanlık satıldı

    Açıklama, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik'ten geldi. Çelik, "Bu sene küçükbaş kurbanlıklarda öngördüğümüz satışlara maalesef ulaşılamadı. Bunun en büyük sebebi bayram tatilinin uzun olması diyebiliriz" ifadelerini kulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramda kaç kurbanlık satıldı

    Kurbanlık yetiştiricileri, bayramdan aylar önce hazırlıklarını tamamladı ve kurban pazarlarında satışlar yapıldı. Çelik, sadece yetiştiricilerin değil nakliye, bıçak ve kesim işi yapanların işlerinin de arttığını belirtti.

    SATILMAYAN KURBANLIK ET SÜT KURUMUNA

    Kurbanlık satış noktalarında elde kalan hayvanlar, yetiştiricilerinin talep etmesi halinde et ve süt kurumu tarafından satın alınacak. Çelik bu durumu, "Büyükşehirlere uzak illerden gelen ve satamadığı için geri götürmek durumunda kalacak yetiştiricilerimiz için de bu hizmet ek bir masrafa girmemeleri açısından çok kıymetli" sözleriyle değerlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow