hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayramda hızlı trene ek sefer

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda hızlı trenlere ek seferler getirildiğini açıkladı. Buna göre, 14-15-16 ve 22-23 Haziran'da Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Memleket ve tatil yolculuğu için yoğun talebe karşı önlemler alındı. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT seferleri eklendi. 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlandığını açıkladı.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla yüksek hızlı, ana hat, bölgesel ve şehir içi olmak üzere tüm trenlerde gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

    Bayramda hızlı trene ek sefer

    Bakan Uraloğlu, ayrıca Marmaray, Başkentray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci- Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy, metro hatlarında bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini bildirdi.

    Uraloğlu, demiryollarında alınan tedbirlere de değindi. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlere ek seferler konulduğunu, ana hat ve bölgesel trenlerde ise vagon ilavesi ile yolcu kapasitesinin artırıldığını açıkladı. Toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlandı.

    Bakan Uraloğlu, ayrıca 14-23 Haziran tarihleri arasında ise ana hat ve bölgesel trenlerinde pulman ve yataklı olmak üzere 280 vagon ilavesi ile toplam 15 bin 800 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağının da bilgisini verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramda hızlı trene ek sefer

    Uraloğlu öte yandan bayramda YHT’yi tercih edecek günlük ortalama yolcu sayısının 40 bin olacağını belirtti. Günde toplam 700 bin yolcuya hizmet veren Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci- Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında da gerekli tedbirlerin alındığını ve bu hatlarda bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğinin altını çizdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow