hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Başbakan'dan randevu talep ettim"

    Başbakandan randevu talep ettim
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'dan Kürt sorununun çözümünü konuşmak için randevu talep ettim" dedi.

    Kılıçdaroğlu, "İki özel kalem müdürü kendi aralarında görüşüyorlar, umarım randevu verir" diye konuştu.

    CNN TÜRK'te yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın bugünkü konuğu CHP lideri Kılıçdaroğlu'ydu. Kılıçdaroğlu gündemin öne çıkan maddeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    CHP liderinin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

    Mustafa Sarıgül CHP'ye dönecek mi?
    - Sayın Sarıgül partimizin üyesi değil. O yüzden yorum yapmak şık olmaz. Benim genel başkanlığımla beraber geçmişteki kırgınlıkları kapatmak istiyoruz. Özel bir davet hayır ama çağrıyı herkese yapıyoruz biz. Dolayısıyla Sayın Sarıgül de partimize gelir üye olmak isterse bizim itirazımız söz konusu olmaz.

    Kürt sorununun çözümü için yol haritası:
    - Hazırladığımız yol haritasında herhangi bir öneri söz konusu değil. Usule dönük bir yol haritası. İçeriği boş bıraktık. Oraya katılan insanlar özgürce doldursunlar içeriği. 30-35 yıldır devam eden bir sorun var. Hükümet programında tek satır bile terörle ilgili cümle yok. Sorunun önündeki en büyük engel siyaset kurumudur. Çözüm üretmedi. Hep güvenlik kuvvetlerine ihale etti. Siyaset kurumunun çözüm üretmesi lazım. Biz üzerimize düşeni yaptık bir yol haritası belirledik.

    - Parlamentoda, terör sorunun ele alınması konusunda ikili bir komisyon kurulmalı. Bir komisyon milletvekillerinden olacak. Her partiden sorunun çözümüne katkı verecek güzide milletvekilleri var. Parlamento dışında bu konuya yıllarını veren, emek harcamış pek çok insan, kanat önderleri var. Onlardan da bir komisyon kurulmalı. Akil adamlar, düşünce adamları olabilir, adına ne dersek çok önemli değil. İki ayrı komisyon. Parlamento dışındaki komisyon herkesle görüşebilmeli, her yere gidebilmeli, parlamentoya gelip bilgi vermeli, parlamentodaki komisyonla eşgüdüm içinde çalışmalı.

    "Erdoğan'dan randevu talep ettik"

    - Sayın Başbakan'dan Kürt sorununun çözümünü konuşmak için randevu talep ettim. İki özel kalem müdürü kendi aralarında görüşüyorlar, umarım Başbakan randevu verir.

    BDP'lilere fezleke:
    Kılıçdaroğlu aralarında BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 8 BDP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasına da tepki gösterdi. CHP lideri, "Düşüncelerin kısıtlandığı demokrasiye sağlıklı demokrasi denemez" dedi.

    Yargı bağımsızlığı:
    - Yasama ve yargı, yürütmenin emrinde. Vatandaş yargıya güvenmiyor, biz de güvenmiyoruz. Milli iradeyi kullanan 4. güç medya. Medya üzerinde bu kadar baskı olursa medyanın özgürlüğünden nasıl söz edebiliriz? Gazetelerin ekonomi sayfalarına baktığınızda her şey güllük gülistanlık. Ekonomi bu kadar iyi ise niye işsizlik bu kadar fazla? Dünyanın en yüksek faizlerini ödüyoruz. Bunları ekonomi görmeyecek mi?

    Dinin siyasette kullanılması:
    - Dini, siyasette ve ticarette kullandığınız andan itibaren dinle ilgili samimi duyguların kaybolduğunu herkesin kabul etmesi lazım. Ben bu argümanı, sadece yoksulluğun istismar edildiği durumlarda ve İsmet İnönü idaresindeki CHP döneminde bazı kitapların yasaklandığı ve camilerin yıkıldığı yönündeki iddialara cevap verirken kullandım.

    Tutuklu vekil ve gazeteciler:
    - Yüze yakın gazeteci tutuklu. Hiçbir çağdaş demokrasi bu kadar tutuklu gazeteciyi kaldıramaz. Hiçbir medya da demokrasilerde bu kadar tutuklu gazeteci varken bu kadar sessiz kalamaz. Tek itiraz eden, mücadelesini yapan parti biziz. Halkta şöyle bir algıyı yerleştirmek istiyorlar, 'Efendim bunlar mahkum." Oysa onlar mahkum değil, sanık. Bunlarla ilgili yargı kararı çıkmış değil. 'Niçin bunları aday gösterdiniz' Bunların milletvekili olmalarında bir engel yok. CHP bu konuda elinden geleni yaptı, yapmaya da devam edecek.


    MEDYA MAHALLESİ PROGRAMININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow