Başbakan Yıldırım Nevruz buluşmasında konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da "Uluslararası Hacı Bektaş Veli̇ ve Sultan Nevruz Cem'i̇ Buluşması"nda konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, 1980 darbesinden sonra ilk kez gerçekleştirilen Hazreti Ali'nin doğum günü kutlaması ve Nevruz Cem'i Buluşması'ndaki konuşmasında "Tarih boyunca bir arada yaşamış insanların birbirini dışlaması, ötekileştirmesi Anadolu topraklarının ruhuna aykırıdır. Bu topraklarda ırkçılık, nefret, ayrımcılık hayat bulamaz. Her türlü ayrımcılığı, ötekileştirmeyi reddediyoruz. Biz aynı ülkenin çocukları, aynı devletin vatandaşları, aynı inancın temsilcileriyiz" dedi.
Konuşmasından satır başları:
Dünyanın hiçbir yerine masum insanlara yönelik eylemlerini tasvip etmeyğiz. İnsanlığın huzuru için terörle hiç ayrım yapmadan mücadele veriyoruz.
Alevi- Sünni vatandaşlarımızın yaşadığı bir köyde doğdum. Adım da çok sevdiğimiz bir komşumuzdan geldi. Alevi kültürünün içinde büyüdüm. İç içe yaşadık, birlikte yaşadık. Bundan sonra da ilelebet yaşamaya devam edeceğiz.
Hz. Ali efendimiz İslam dünyasının yegane ve en özel şahsiyetlerinden biridir.
Hz. Muhammed, 'Ben kimin mevlası isem, Hz. Ali de onun mevlasıdır' demiştim. Biz de duyduk ve uyduk diyoruz. Hz. Muhammed bizim son peygamberimiz, Hz. Ali İslam'ın kılıcıdır, bir kahramandı ve bir şehitti.
Hacı Bektaş-ı Veli'nin yaktığı diriliş ateşi yüzyıllar boyu Anadolu'yu aydınlattı, aydınlatmaya da devam ediyor. Hünkar'ın öğretisiyle yetişmiş bu büyük millet, Nevruz'u da Hz. Ali efendimizin doğumuyla da özdeşleştirmiştir.
Cumhurbaşkanımızın iradesi doğrultusunda 2009 yılında Alevi açılımı başlattık. Geldiğimiz nokta önemlidir, değerlidir. Bize düşen aramızdaki kardeşlik köprülerini güçlü kılmaktır. Geçmiştenm gelen kader birliği bizim birbirimizi daha çok anlamamıza, daha çok sevmemize yeter de artar bile.
12 imam hepimizin değeridir.
Nevşehir Üniversitesi'nin adını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirdik. 2011- 2012 eğitim öğretim yılından itibaren Alevilik'in de öğretime dahil edilmesini sağladık. Sözlü geleneği yazılı hale dönüştürmek için de çalışmaya ihtiyaç var. Bu çalışmada Kültür Bakanlığı bünyesinde devam ediyor. Saz ve söz, ruhumuzu inceltmeseydi medeniyet yolunda mesafe alamazdık.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Batman'da terör propagandasına tokat gibi cevap: Burası Türkiye!
İzmir için KRİTİK uyarı: Su seviyesi yüzde 10'ların altına inebilir!
EN SON HABER | Kayıp iş insanının cansız bedeni ormanda bulundu: Ortağı tutuklandı!
Henüz 17 yaşında 70 suçtan kaydı var: Defne Hakim 'Ah' ederek paylaştı!
SON DAKİKA | Abdulkadir Selvi yazdı: Yeni bir 'kara harekatı' yolda mı?