hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balkız dünya basınında

    Balkız dünya basınında
    expand

    Düzce’de aşırı miktarda "deli bal" yedikten sonra sersemleyen boz ayı yavrusu Balkız'ın ünü Türkiye sınırlarını aştı. The Guardian, Independent, Bloomberg gibi saygın haber kuruluşlarının yanı sıra pek çok uluslararası haber sitesi Balkız'dan bahsetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzce'nin Yığılca ilçesinde deli bal  üretimi yapan arıcıların sersemlemiş halde bulduğu yavru ayının görüntüleri Türkiye’de gündemde yer almaya devam ederken dünya basının da ilgisini çekti. 

    Balkız dünya basınında

    "Yüksek doz deli bal: Türkiye'de kurtarılan sarhoş ayı yavrusu" başlığıyla  yabancı basına konu olan Balkız'ın aç kaldığı için ormandan köye indiği ve kovanlardaki bal peteklerini parçaladığı belirtildi.

    Haberlerde aynı zamanda Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerin çalışmalarına ve Düzcelilerin hayvanı kurtarma çabaları övüldü.

    NE OLMUŞTU?

    Yaklaşık üç kilo acı bal yiyen yavru ayı dün Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekiplerince tedavi altına alındı. Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nün gözetiminde bulunan yavru ayının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Yaşaması için annesine ihtiyacı olan yavru ayı 1-2 gün daha gözetim altında tutulacak. Tedavisinin ardından da ormana bırakılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balkız dünya basınında

    ORMAN GÜLÜ BALI YEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

    Öte yandan, ayının durumu bilim insanlarının da ilgisini çekti. Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Yığılca ilçesinde ormancılar tarafından bulunan ayıyı bitkin düşüren ve halk arasında "deli bal" olarak bilinen orman gülü balını dikkatli tüketmek gerektiğini belirterek, "Faydaları var ama ölüme kadar gidebilecek sonuçlar da doğurabilir" dedi. 

    Kekeçoğlu, balın çeşitli sınıflara ayrılabildiğini, bitki florasına göre balları sınıflandırmanın önemli olduğunu söyledi.
     

     
     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow