Bakanlık’tan Kurbağalıdere’ye otele onay
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce ihaleye verilmesine rağmen, halen ıslah edilemeyen ve çevreye yaydığı kötü koku, sağlıksız ortam nedeniyle Kadıköylüleri isyan ettiren Kurbağalıdere kenarına 12 katlı otel yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Salı Pazarı olarak bilinen ancak şu anda Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının merkezi konumundaki arazi ile Fenerbahçe Stadyumu arasındaki alanda bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılması için gerekli imar planı değişikliğini onayladı. Askıya çıkan imar planları, itirazlar için 26 Temmuz’a kadar 1 ay süreyle askıda kalacak.
Ağaçlık arazi çöp yığınlarıyla dolu
Söz konusu alan, çevreye yaydığı kötü koku ve fokurdayan görüntüleri ile sık sık medya gündemine gelen Kurbağalıdere’nin hemen yanında yer alıyor. Halen kötü kokunun hakim olduğu ve çalışmaların devam ettiği Kurbağalıdere kenarında bulunan arazi, Fenerbahçe Stadı’na uzanan anayoldan yeşil alan olarak gözükse de arazinin içerisine girildiğinde çöp yığınları dikkat çekiyor.
Saadet öğretmen tacizi anlatırken gözyaşlarına boğuldu
Sivas katliamı davasında skandal
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler
Mektupta önemli gelişme
Yerin üstü 12, altı en az 4 kat olacak
İnşaat yoğunluğunun 2 emsal olarak belirlendiği otel alanında hamam, sauna, havuz, yemekhane gibi tesisler 1 ve 2. bodrum katlarda yer alacak. Öte yandan otelin otopark ihtiyacı, 2. bodrum kattan sonra yapılacak bodrum katlarda sağlanacak. Yerin altındaki bu katlar ise emsale dahil edilmeyecek.
Arazi içinde tescilli yapı var
Park, yol ve konut alanını kapsayan yaklaşık 3 bin metrekarelik arazide, kayıtlara göre yıkılan ancak halen temel düzeyinde görülebilen tescilli bir yapı da yer alıyor. İnşaatın yapımı için Kadıköy bölgesindeki korunması gerekli kültür varlıkları ve tarihi eserlerden sorumlu olan 5 No’lu Koruma Kurulu’nun izni ve gözetimi gerekiyor.
CHP’li Sağ: Bakanlığın görevi mahalle arasına otel yapmak olamaz
Otelin dere yatağı gibi riskli bir alana yapılmak istendiğine dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediye’sinin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Hala Kurbağalıdere’yi ıslah edemedin. Dere yatağına, stadyum kenarı gibi kaotik bir yere 40-50 metre yüksekliğinde otel yapıyorsun. Oysa ki dere yatağının sağında ve solunda 25’er metre genişliğinde ‘dere mutlak koruma bandı’ dediğimiz ‘komşuluk’ bırakmak gerekiyor" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı eleştiren Hüseyin Sağ, "Bakanlığın kuruluş amaçları arasında, mahalle arasında turizm tesisi yapmak olamaz. Burada bakanlık kullanılıyor. Dere yatağına, riskli bir zeminde otel yapılmasına izin vermişler" diye konuştu. Sağ, söz konusu alana otel yapacak firmanın, Alışveriş merkezi, konut projeleri, hidroelektrik ve rüzgar santralleri ile özellikle Bağdat Caddesi’ndeki konutların kentsel dönüşümü ile ilgilenen Mono Mimarlık firması olduğunu sözlerine ekledi.
Moda sahili kapatıldı
Öte yandan, Kurbağalıdere boyunca İBB ekiplerinin ıslah çalışmaları devam ediyor. Temiz su yüzeyinde halen kirlilik düzeyini gösteren kabarcıklar oluşuyor. Kurbağalıdere’nin temizlenmesi için haftasonu Moda sahilinin bir kısımı demir perdelerle çevrelendi. Üzerine "Kurbağalıdere ıslahı işi kapsamında deniz suyu terfi merkezi inşaatı" tabelası asıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü