Bakan Müezzinoğlu'ndan "damacana" açıklaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Damacanaların 3 yıllık ömürleri var. Ya da en fazla 75 defa yıkanma gibi bir süreçleri var. Her damacananın bir tane kimliği olacak. Her kullanım suyu için de ayrı bir kapağında kontrol sistemi olacak" dedi.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorlar ve sağlık çalışanları ile kahvaltıda bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İthal hekimler
Yurtdışından sağlık personeli ithal edilmesi ile ilgili olarak gelinen son noktaya ilişkin bilgiler veren Müezzinoğlu, "Uzman hekimde 20 bin, pratisyen hekimde 10 bin açığımız var. Mesleki anlamda bilgi birikimi yüksek gerek komşu ülkelerden gerekse eğitim düzeyleri yüksek olan ülkelerden yabancı hekimlerin ülkemize gelerek 77 milyon ülke insanımıza hizmet etmelerini arzu ediyoruz. Yunanistan' da ciddi düzeyde hekim fazlalığı var. Geçen yıl Almanya Yunanistan'dan 15 bin hekimi 9 yıl çalışmak kaydıyla bir anlaşma imzalayarak aldı. Türkiye olarak bizde bilgi birikimi iyi, yetişmiş genç hekimleri ülkemizin hizmetine kazandırmaya çalışıyoruz. YÖK ile görüşerek ihtisas süreçlerini planlayabilirsek, yine bizim kamuda yabancı uyruklu hekim çalıştırma ile ilgili yasal düzenlemeleri yaptıktan sonra Yunanistan ya da farklı ülkelerden bilgi birikimi YÖK tarafından kabul edilen yabancı uyruklu hekimlerin Türkiye'de hizmet vermesini düşünüyoruz. YÖK'ün ihtisas ile ilgili süreçlerini önümüzdeki bayramdan sonra görüşmeye başlayacağız. Kamuda yabancı hekim çalışması ile ilgili yasal düzenlemeyi de inşallah yıl sonuna kadar yapmış olacağız" dedi.
Damacanaya takip
Müezzinoğlu damacana sularının sağlıklı olmasını önemsediklerini belirterek planladıkları takip sistemi hakkında da bilgiler verdi.
Bakan Müezinoğlu, “Damacanaların 3 yıllık ömürleri var. Ya da en fazla 75 defa yıkanma gibi bir süreçleri var. Her damacananın bir tane kimliği olacak. Her kullanım suyu için de ayrı bir kapağında kontrol sistemi olacak. Suyun sıcaklığı, yıkamada kullanılan deterjanın standartlara uyup uymadığı, suyun kalitesi o kapaktaki çipte kayıtlı olacak. Diğerinde de kimlik olacak. Damacananın kaçıncı dolduruluşu, 3 yıllık ömrünü tamamlayıp tamamlamadığı gibi konuları damacana suyunu alan her vatandaşımız akıllı telefonlara da gerekli programı yüklemek suretiyle görmüş olacak. Bu konu ile ilgili yıl sonuna kadar yol haritamız var" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji'den SON DAKİKA Uyarısı! Kar İstanbul’un Kapısında: Meteorolojiden Kar ve Fırtına Uyarısı
Papa'dan önce defineciler geldi: İznik'te kaçak kazı yaparken yakalandılar
Narin cinayetine 'farklı' bakış! Kilidi çözecek sorular soruldu: Tek bir ismi işaret etti
KAHROLDUK! Balıkesir’de Mühimmat Fabrikasında Feci Patlama: 11 İşçi Hayatını Kaybetti
SON DAKİKA | Ümraniye'de Bir Dairede Patlama Meydana Geldi: Evin Duvarları Yıkıldı