Bakan Fidan İngiliz mevkidaşı Cameron ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefon görüşmesi yaptı.
Bakan Fidanın diplomasi trafiği devam ediyor. Fidan son olarak, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile Aden Körfezi’ndeki gerilim ve Gazze Şeridi'nde yaşananalara dair görüştü.
"ADEN KÖRFEZİ'NDE GERİLİM DÜŞÜRÜLMELİ"
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Fidan, yakın coğrafyamızda zaten çok sayıda ihtilaf bulunduğuna işaretle, Aden Körfezi’nde gerilimin düşürülmesi gerektiğine dikkati çekti.
GAZZE'DEKİ SAVAŞ
Dışişleri Bakanı Fidan’ın bu doğrultuda Türkiye’nin üstüne düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu belirttiği görüşmede, Gazze’deki son durum da ele alınmıştır.
Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’deki savaşın ve Filistinlilere yönelik şiddetin bir an önce sona ermesi gerektiğini, gerilimin tırmanmasının bölgesel güvenlik ile uluslararası istikrar açısından ciddi bir risk teşkil ettiğini vurgulamıştır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...
HABER... Nabzı 2 kez durdu: Ameliyatı 12 saat sürdü! Sırrın Süreyya Önder yoğun bakımda
Uzman isimler incelemelerde bulundu! Kabus geri mi dönüyor?
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar