hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Türkiye’de

    İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için İzmir’de cenaze töreni düzenleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı, Azerbaycan'dan İstanbul'a getirildi.

    Aydın'a defnedilecek Eygi'nin naaşı, İstanbul Havalimanı'ndan uçakla İzmir'e gönderildi ve burada bir tören düzenlendi.

    Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı Türkiye’de

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin hakkını uluslararası hukukta da savunacaklarını, tüm delilleriyle bu dosyayı Uluslararası Ceza Mahkemesi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ve Uluslararası Adalet Divanına ibraz edeceklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

    "Onun hakkını, hukukunu koruyacağız. Her platformda savunacağız. Hemen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, iç hukuktan kaynaklanan soruşturma yetkisini kullandı ve soruşturmayı başlattı. Elimizde görüntüler var, deliller var ve oradaki o saldırganların, o teröristlerin kendi ülkemizde de yargılanması ve uluslararası anlamda bir yakalama kararı çıkarılmasıyla ilgili hukuki mücadelemizi, soruşturmamızı başlattık.

    Uluslararası hukukta da Ayşenur'un hakkını koruyacağız, savunacağız. Uluslararası Ceza Mahkemesine, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine ve Uluslararası Adalet Divanına Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin dosyasını tüm delilleriyle beraber ibraz edeceğiz ve sonuna kadar onun haklarını savunacağız. Bir kez daha ailesine, milletimize başsağlığı diliyorum. Yarın inşallah onun cenaze merasiminde olacağız, dualar edeceğiz ve ailesine başsağlığı dileyeceğiz. Temennimiz bir an önce orada akan kanın durdurulması. Türkiye olarak da Uluslararası Adalet Divanına katılma dilekçemizi verdik. Uluslararası Ceza Mahkemesinde de sivil toplum kuruluşlarımız, o teröristlerin, Netanyahu başta olmak üzere bunların yargılanmasıyla ilgili çalışmaları biz Türkiye olarak sonuna kadar takip edeceğiz."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow