hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ata Emre'nin annesi, oğlunun katiline böyle seslendi

    KAYNAKCNN TÜRK

    20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, harçlığını çıkarmak için motokuryelik yapıyordu. Pizza siparişi vermek için gittiği apartmanda bıçaklı saldırıya uğradı. Türkiye'yi sarsan o cinayetin ilk duruşması görüldü. Peki, 11 saat süren o duruşmada neler yaşandı? Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz'ın haberinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURYE ATA EMRE AKMAN CİNAYETİ DAVASINDA İLK DURUŞMA

    İlk duruşmada "Ata için adalet" dedi onlarca kişi. Anne Zuhal Akman için ayakta durmak zordu. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan o duruşma tam 11 saat sürdü. Sanıklar ilk kez söz aldı.

    Ata Emrenin annesi, oğlunun katiline böyle seslendi

    KATİL ZANLISI VE AZMETTİRİCİ BABA NE SÖYLEDİ?

    İlk söz katil zanlısı Erdoğan Özdemir'e verildi. Duruşmayı takip eden CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, "Gerçekten aile için çok zor anlardı. Ben bir basın mensubu olarak duruşma salonunda o anları dinlerken zorlandım. Çocuğunuzun nasıl öldürüldüğünü detaylı bir şekilde dinliyorsunuz. Bir tarafta katil zanlısı, bir tarafta azmettirici babası. Aranızda 50 metre yok. Ata'yı hayattan koparan katil zanlısı, 'Cahilim, çokça alkol almıştım. Motorlu bir genci gördüm. Tek amacım ona 'Sultan Durmaz'ın eve olup olmadığını biliyor musun?' diye sormaktı. Sordum, beni tersledi. Ben de sinirlendim. Bıçağı bir kez salladığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum' gibi akıllara ziyan bir savunma yaptı. Ardından azmettirici baba söz aldı. 'Üzerini değiştir, yat dedim ama o uyumamış. Sonrasında ben koltuğa uzandım, orada da sızıp kalmışım. Sabah beni polis gözaltına almaya geldiğinde olayın farkına vardım dedi" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ata Emrenin annesi, oğlunun katiline böyle seslendi

    OĞLUNUN KATİLİNE BÖYLE SESLENDİ

    Duruşmaya anne Zuhal Akman'ın sözleri damga vurdu. Anne Akman, "Alkol alırken bu kişi çocuk değildi. Oğlumu 25 yaşından bıçaklarken de çocuk değildi ama yargılanırken çocuk mu olacak? 24 yıl yatacak çıkacak, 44 yaşında çıkacak ama ben oğlumun 44 yaşını göremeyeceğim. Oğlumu öldürdün yaptığınla gurur duyuyor musun?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ata Emrenin annesi, oğlunun katiline böyle seslendi

    Esasa ilişkin mütalaada savcı, katil zanlısı için 24 yıl, azmettirici babaya ise ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. Bir sonraki duruşma 12 Temmuz'da görülecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow