hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Artvin Macahel yoluna çığ düştü

    Artvin Macahel yoluna çığ düştü
    expand
    KAYNAKİHA

    Artvin’in Borçka ilçesi Macahel yolu üzerinde bulunan Karayolları İl Müdürlüğü'ne ait bakım evine çığ düştü. Çığ nedeniyle bakım evi kullanılamaz hale gelirken, iki kar iş makinesi de karlar altında kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1850 rakımlı Macahel Geçidinde kar kalınlığını 3 metrenin üzerine çıkarken, çığ tehlikesi nedeniyle çalışmalar durduruldu. Alınan bilgiye göre, Karayolları Bakımevi, zirveye yakın bir noktada bulunuyordu. Yamaçtan düşen çığ, binanın duvarlarını yıktı ve jeneratör dairesi, yatak odası ile tamir bakım alanını tamamen karla doldurdu. Olay sırasında binada kimsenin bulunmaması, büyük bir faciayı önledi. Ancak kar temizleme çalışmaları için hazır bekletilen bir kar püskürtme aracı ile bir iş makinesi, metrelerce yükseklikteki karın altında kaldı.

    Artvin Macahel yoluna çığ düştü

    Bölge halkından aynı zamanda Macehal yolunun ulaşımını sağlayan Osman Önder ve ekibi, çığ tehlikesi nedeniyle çalışmalarını geçici olarak durdurmak zorunda kaldığını belirtti. Bölgede kar yağışının devam etmesi nedeniyle hasar tespit çalışmalarına henüz başlanamadı. Yetkililer, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte incelemelerin yapılacağını ifade ettiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow