hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arap sermayesi İstanbul'da toplandı

    Arap sermayesi İstanbulda toplandı
    expand

    Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun 3'üncüsü Ceylan Intercontinental Oteli'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı.

    Forum, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK işbirliğiyle, Al-İktissad Wal-Aamal Group AİWA tarafından düzenleniyor.
     
    (+) Bir, Arap dünyasından 400'ün üzerinde yatırımcının katıldığı zirveyi yakından izliyor. Mithat Bereket, Al-Iktissad Wal-Aaamal şirketi Genel Müdürü Faysal Ebuzeki ile Arap sermayesinin Türkiye'deki geleceğini konuştu.
     
    AKP'nin kapatılması durumunda Arap sermayesinin Türkiye'de frene basacağını söyleyen Ebuzeki, "Hükümet değişikliği bir belirsizlik yaratır ve yatırımcılar bu belirsizlikten hiç hoşlanmaz" dedi.
     
    Ebuzeki, AKP iktidarı döneminde Türkiye'de artan Arap sermayesiyle ilgili şunları söyledi:
     
    "Bence Arap yatırımcıların artmasının nedeni AKP dönemindeki ekonomik istikrar ve büyüme. Daha önce yüksek enflasyon vardı bu da yatırımcıların en büyük düşmanıdır."
     
    Türkiye ile Arap dünyası arasıdaki kültürel ve tarihi bağlara vurgu yapan Ebuzeki, Türkiye'de yatırım olanakları sağlandığı sürece gelmeye devam edeceklerini de ifade etti.
     
    Yatırımcıların şu anda daha çok hizmet sektörüne ilgi gösterdiğini söyleyen Ebuzeki, "Bankacılık, finans ve gayrimenkul sektörü gerçekten çok ilgi çekici. Gayrimenkul sektörü çok büyük bir patlama yapıyor. Birçok Arap ülkesi gayrimenkul sektöründe küresel çapta yatırımlar yapıyorlar" dedi.
     
    "Türkiye bundan faydalanabilir. Biz çok büyük projelerden bahsediyoruz" diyen Ebuzeki, "Endüstri sektörüne de yatırım artabilir. Şu ana kadar endüstri sektöründe büyük yatırım olmadı ama bu gelecek sektör olabilir. Endüstri ve hizmet sektörü birbirlerini tamamlayan sektörler bu yüzden yatırımcıların çoğu şu anda hizmet sektörüne geliyor. Telekom gibi. Ama endüstri sektörüne de ilgi artıyor" ifadesini kullandı.
     
    Körfez bölgesinde zengin tüketiciler olduğunu hatırlatan Ebuzeki, Türklerin Arap ülkelerindeki yatırımlarını artırması gerektiğini vurguladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow