Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ikinci üniversite kayıt işlemleri başladı: Kayıt belgeleri nelerdir?
Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ikinci üniversite kayıtlarının başladığını duyurdu. İkinci üniversiteye kayıt olmak isteyenler için fakülte, nasıl başvuru yapılacağını resmi web sitesi üzerinden açıkladı. Başvurular 5 Eylül 2017 tarihinde başlarken, son başvuru tarihi ne zaman? Öte yandan Anadolu Üniversitesi, ikinci üniversite kayıt belgelerinin neler olduğunu "başvuru sayfası üzerinden" açıkladı. İşte istenen kayıt belgeleri...
Anadolu Üniversitesi, nasıl öğrenci olabilirim sayfasında AÖF ikinci üniversite kayıt işlemlerine dair önemli bilgiler verdi. Kimler kayıt yaptırabilir, kimler kayıt yaptıramaz sorusuna madde madde açıklık getirdi. Önceki tarihlerde başvuruların 5 Eylül 2017 tarihinde başvurularının başladığını duyurdu. İşte fakültenin resmi web sayfasında yayımlanan kayıt işlemleri tarihleri, önlisans ve lisans programları ve kimlerin kayıt yaptıracağına dair önemli bilgiler…
Kayıtlar ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor, kayıtlar nerede yapılacak?
Fakülte kayıtları 5 Eylül 2017 tarihinde başladığını duyurdu, 18 Eylül 2017 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Kayıtlar hem internet üzerinden hem fakültenin bürolarından yapılabilecek. İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isteyenler için;
Kayıt yaptırmak için tıklayınız ( Linkin içerisinde “kayıt otomasyonu” sayfası tıklanır, sayfanın içerisinde yer alan ‘ikinci üniversitesi’ sayfası tıklanarak başvurular yapılabilir. Önemli bilgi: Banka ödemesi sonrası gerekli evraklar fakültenin bürolarına teslim edilmesi gerekiyor.
İnternet üzerinden başvuru yapmak için tıklayınız (Kayıt belgeleri linkin içerisinde yer alıyor)
Yeni sınav sistemi (ÖSYM sistemi Açık Öğretim Fakültesi'nde uygulanacak)
Kimler kayıt yaptırabilir, kimler kayıt yaptıramaz?
İkinci kez üniversitede okumak isteyen adaylar için fakülte madde madde kimlerin kayıt yaptırabileceğini, kimlerin kayıt yaptıramayacağını açıkladı. Buna göre;
1. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
b)Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
c) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar;
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine,
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
2. Yukarıdaki koşullarda açık öğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açık öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
3. Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
4. ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
5. Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
6. Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.
7. Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
8. Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
9. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
Hangi bölümlere başvuru yapılabilir?
Fakültenin yayımladığı sayfaya gitmek için tıklayınız Önemli bilgi: Sayfanın altında yer alan önlisans ve lisans programları altında yıldızla işaretlenen bölümlere dair istenen bilgiler dikkatlice incelenmeli
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KENDİ ELLERİYLE YAPTI! Yatağa bağımlı 47 yıllık eşi için binanın dışına asansör
Yolda yatan köpeği ezdi: 10 saatlik kamera incelemeleri sonucu yakalandı!
HABER || İzmir'de 3 polisi yaralamışlardı! Adliyeye sevk edildiler
İstanbul'da yıkım sırasında şok! Yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı: Yatak odası açıkta kaldı
22 Kasım 2024 cuma namazı vakti saat kaçta? Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir cuma saati, öğle ezanı vakti