Antalya'daki yıkıma durdurma

Kemer ilçesi Çıralı sahilinde yıkım kararı alınan iş yerlerinin yıkım işlemleri sürerken, bir işletme hakkında Antalya 3. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Çıralı sahilinde kaçak yapıldığı belirlenen ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün girişimiyle mahkemece tahliye ve yıkım kararı alınan 4 işletmenin yıkım işlemlerinin ikinci gününde yıkımlar devam etti. Yıkım gerçekleştirilirken, bölgedeki işletmelerden birinin sahibi Kazım Emek'in başvurduğu Antalya 3. İdare Mahkemesi, Emek'in işletmesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Kararın ardından işletme sahipleri tarafından yıkım işlemi durdurulmak istendi. Ancak, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve işletme sahipleriyle yapılan görüşmenin ardından yıkım kararı bulunan işletmelerde yıkıma işletme sahipleri tarafından devam edildi.
Kazım Emek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkım kararı uygulanırken mahkemeye müracaat ettiklerini ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını söyledi. Mahkemenin verdiği her türlü karara saygılı olduklarını ifade eden Emek, "Mahkemeye müracaat ettik, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz mahkemenin verdiği her türlü karara saygılıyız. Bundan sonra vereceği kararı bekliyoruz" dedi.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ise Çıralı'daki yıkım kararının durdurulmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Gündüz, mahkemenin kararını yeniden gözden geçirmesinin işletme sahipleri ve Çıralı açısından çok daha iyi olacağını düşündüklerini belirtti.
Gündüz, turizm sezonu öncesi uygulanan yıkım kararının Çıralı halkı ve ülke turizminin aleyhine olduğunu savundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi