hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da şaşırtan hava olayı! Elektrik fırtınası nedir? Antalya'da yağmur yağarken elektrik fırtınası yaşandı!

    Antalyada şaşırtan hava olayı Elektrik fırtınası nedir Antalyada yağmur yağarken elektrik fırtınası yaşandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Elektrik fırtınası nedir? Antalya'da sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Aniden başlayan yağış sırasında restoranların camları patladı. Elektrik fırtınasının yaşandığı Antalya için Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü uyarıda bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika haberine göre; Antalya'da elektrik fırtınası yaşandı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün uyarıda bulunduğu kentte akşam saatlerinde kuvvetli yağış başladı, fırtına çıktı. Yollarda oluşan su birikintileri ve ağaçların devrilmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Polis ve itfaiye ekipleri, kentte çalışma yapıyor. Valilikten yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Hava şartlarının ilerleyen saatlerde normale dönmesi bekleniyor.

    RESTORANIN CAMLARI PATLADI
    Öte yandan aniden bastıran yağmur nedeniyle bir restoranın camları patladı. Restoranda yemek yiyen vatandaşlar korkuyla kaçıştı. İş yerindeki panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

    Elektrik fırtınası nedir? 

    Elektriksel bir olay olan oraj için kullanılan bir terim. Bu terim, ABD'nin yüksek platolarında açık, kuru, yağışsız, bulutsuz havalarında gözlenen elektrik yüklü hava için de kullanılır.Elektrik fırtınaları, can ve mal kaybına neden olabilecek tehlikeli hava olaylarıdır. Şimşek, yıldırım ve dolu, insanlara ve eşyalara zarar verebilir. Bu nedenle, elektrik fırtınası sırasında dikkatli olunmalıdır.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow