hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Ankara'daki otobüs kazası nasıl oldu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Yaşanan feci kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi ise yaralandı. Kaza sonrası başlatılan adli soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Peki facia gibi kazada kimin ihmali var? Kaza neden yaşandı? Uzman isim yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otobüs kontrolden çıktı, üst geçit direğine çarptı. Peki Ankara'daki feci kaza neden yaşandı?

    Güvenli Sürüş Teknikleri Uzmanı Gürsel Yeğenoğlu, “Asıl ihmal bu ağır vasıta şoförlerinin eğitimlerinin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Çok uzun saatler otobüs kullandıkları için kazanın olduğu saati de dikkate alırsak 5 suları bedensel zihinsel vücut yorgunluklarının en üst seviyede olduğu zamana denk geliyor” şeklinde konuştu.

    Video | Ankaradaki otobüs kazası nasıl oldu

    Kaza yapan otobüste teknik bir arıza mı vardı?

    “Bu otobüs bir lastik tamircisinde lastik değişimi yapılıyor. Burada acaba teknik olarak bijonlar mı sıkılmadı veya lastik tam mı yerinde değildi ya da hava mı kaçırdı. Bir direksiyon hakimiyetsizliği var.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video | Ankaradaki otobüs kazası nasıl oldu

    Lastik patlaması gibi kazaya sebebiyet verebilecek durumlarda ne yapılmalı?

    “Lastik patladığı zaman frene dokunmayacaksınız lastik patladığı zaman aracının süratini düşürüp 4’lü flaşör yakacaksınız. Frene dokunduğunuz andan itibaren olay kopar. Burada bir yalpalama var deniliyor. Dolayısıyla lastik de patlayabilir. Motor da stop edebilir bunların eğitimleri bilinmesi gerekiyor. Sürat yapmayacaksınız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow