hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da kuduz köpek soruşturması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Valiliği, kuduz, hasta köpeklerin Ankara'ya getirildiği iddiası üzerine önlem almak için çalışma başlattı. Yerleri tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimler gözetiminde karantinaya alındı. Köpekleri Ankara’ya getiren 2 şüpheliden birisi tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınakta kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeğin Ankara’ya getirildi iddiası üzerine Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Yerleri tespit edilen ve hasta olduğu iddia edilen köpekler veteriner hekimlerin gözetiminde karantinaya alındı. 1 şüpheli tutuklandı.

    Ankarada kuduz köpek soruşturması

    Başlatılan soruşturma kapsamında köpekleri Ankara'ya getirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı tutuklandı. Gerekçe ise "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçları.

    Ankarada kuduz köpek soruşturması

    Gözaltına alınanlar arasında olan bir dernek çalışanı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Edinilen bilgiye göre yapılan incelemede köpeklerin sahiplendirme formaları ve mikroçiplerinin olmadığı anlaşıldı. Köpeklerin kuduz olup olmadığı karantina sonrası anlaşılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow