Çeyrek altın ne kadar? 16 Mart altın fiyatları yorumları
İki gündür yükselişte olan, Kapalı Çarşı’da oranların yükselişi, yatırımcıların altın piyasasına yönelmesinden sonra altın fiyatlarının Cuma günü Kapalı Çarşı’da ne kadardan satıldığı araştırılıyor. 16 Mart 2018 tarihinde çeyrek altın, gram altın kaç lira? Çeyrek altının değerinde, sabah saatlerinde oranlarda ‘hafif bir düşüş’ gözlemlendi. ABD’den gelen son ekonomi haberlerden sonra, Dolar’da yükseliş, sarı-metal değerlerde düşüş görüldü.
Anadolu Ajansı Analist Uzmanı İslam Memiş, 16 Mart altın fiyatları yorum üzerinden açıklamalarda bulundu. Memiş, ABD Merkez Bankası (FED) Dolar’a dair iyimser olmasından ötürü, altın piyasasında gerileme yaşanmasına sebep olduğunu açıkladı. Sabah saatlerinde hafif bir düşüş gözlemlenirken, 16 Mart’ta dair son durum haber içeriğimizde…
Gram altın ne kadar?
Gram altın alış değeri gece saatlerinde 165.30 liradan işlem görürken, sabah saatlerinde gram altın, 165.10 Türk Lirasından satılıyor. Alış fiyatı ise 163.74 lira.
Çeyrek altın ne kadar?
16 Mart’ta çeyrek altın, alış değeri 267.44 liradan işlem görürken, çeyrek altın satış değeri 272.90 Türk lirasından satılıyor.
Cumhuriyet altını ne kadar?
Cumhuriyet altını, Cuma günü alış fiyatı 1100.92 liradan alınırken, satış fiyatı 1112.11 Türk Lirasından işlem görüyor.
Tam altın ne kadar?
Tam altın, 16 Mart Cuma günü alış değeri 1080.80 Türk Lirası, satış değeri ise 1091.72 liradan Kapalı Çarşı’da satılıyor.
Yarım altın ne kadar?
Yarım altın, alış değeri 534.98 TL, satış değeri ise 545.90 Türk Lirası.
22 ayar bilezik ne kadar?
22 ayar bilezik, alış fiyatı 149.80 Türk Lirası, satış 151.33 Türk Lirasından işlem görüyor.
Reşat altın ne kadar?
Reşat altın, alış fiyatı 1079.08 Türk Lirası, satış fiyatı ise 1089.80 lira.
Altının yükselme sebepleri neledir?
Her gün 1-5 liralık değer değişimine sebep olan altın piyasasında yükselme sebepleri nelerdir sorusuna Piyasa Anket'in hazırlamış olduğu maddeler:
1 ) Küresel ve yerel enflasyon: Enflasyon; fiyat genel seviyesinde oluşan artışı gösteren ölçüt olarak tanımlanır. Eğer enflasyon yüksek ise paranızın alım gücü düşer. Küresel enflasyonda da para biriminin alım gücü düşüş gösterir. Bu durumda fiyatların her zaman yükseliş trendi içinde olmuştur. Para biriminin alım değeri düştüğü için oranlar artar ve siz paranızla aynı miktarda altın alamazsınız. Bu nedenle küresel ve yerel enflasyon sarı-metal değerlerinin en büyük düşmanıdır.
2 ) Küresel Likitide; Likitide borsa programlarında sürekli duyduğumuz bir terimdir. Likitide; nakit akışı anlamına gelen bir borsa terimidir. Likitidenin artış göstermesi değerleri doğrudan etkiler ve değerleri yükselerek bir trend içine girer. Altın miktarı sabit iken altın maliyetinin artmış olması ve piyasa da paranın daha fazla olması piyasanın artmasına neden olacaktır. Bu nedenle küresel likitide oranları doğrudan etkileyen bir etkendir.
3 ) Altın stok durumu; Dünya üzerinde belirli miktarlarda altın stoğu mevcuttur. Yeni altın kaynakları bulunmadığı dönemlerde mevcut stok azalma gösterir ve sarı-metal oranları bu dönemde olağanüstü artış gösterir. Bu durum genelde düğün mevsimi olarak bilinen yaz aylarına girmeden ortaya çıkar. Bu dönemde altın alımları dünya genelinde en yüksek derece de gerçekleştiği için oranlarda muazzam derece de artış gösterir.
4 ) Küresel Riskler: Altın bir yatırım aracı olarak her devirde değerini koruyan ve zarar ettirmeyen bir meta olduğu için tercih edilir. Ancak çeyrek altını etkileyen ve altın piyasasının yükselmesine neden olan küresel risklerdir. Altın en kolay nakite çevrilebilen ve dünyanın her yanında işlem gören bir cevher olduğu için her insan yatırım amacı olarak altın satın alır. Özellikle küresel risklerin, savaşların olasılığının artması ile insanlar döviz fiyatlarına güvenmeyip nakitlerini altına çevirerek altın satın alırlar. Altın satın alımları piyasa da altın daralmasına neden olur ve sarı-metalin aşırı derece de artmasına neden olur.
5 ) Reel faiz oranları: Reel faiz ; elde tutulan para nın elde tutulmasının maliyeti olarak bilinir. Bu nedenle elinizde tuttuğunuz altının da elde tutulma maliyeti mevcuttur.Özellikle küresel reel faizler arttığında yerel reel faizler de artış gösterir. Bu durumda insanlar ve yatırımcılar nakitlerini altına çevirerek nakit tutma maliyetini ortadan kaldırmak ister. Nakitlerin altına çevrilmesi işlemleri piyasa da altının azalmasına ve doğrudan fiyatlarının artmasına neden olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
GRAND KARTAL OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Kartalkaya otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı, kaç yıldızlı? Mazhar Murtezaoğlu kızı ve damadı...
Oyuncu Burak Haktanır’dan Ayşe Barım çıkışı: Sektördeki tekelleşme çirkin amaçlar için kullanılıyor!
Bolu’daki otel yangınında çarşafları birbirine bağlayıp, 11 kişiyi kurtardı
Facia otelinde sessizlik: Ekipler yavaş yavaş bölgeden çekilmeye başladı